swimrunhydra1

 

 

Date_XTERRA.png

 

 

Μεγάλη (πλήρης) Απόσταση | Full Distance
Οι τυπικές αποστάσεις της μεγάλης (πλήρους) απόστασης είναι 1.5 χλμ δυναμικό κολύμπι (τρέξιμο στην άμμο κατά την εκκίνηση και την έναρξη του δεύτερου γύρου)  και 10 χλμ τρέξιμο εκτός δρόμου (στο βουνό).

Μικρή (αναπτυξιακή) Απόσταση | Sprint Distance
Η μικρή (Sprint) απόσταση είναι 750μ. δυναμικό κολύμπι και 5χλμ τρέξιμο εκτός δρόμου.


XTERRA Cross Aquathlon 2023- Διαδρομή Κολύμβησης

Μεγάλη (πλήρης) Απόσταση  |  Full Distance: 2 στροφές των 750μ.
Μικρή (αναπτυξιακή) Απόσταση |  Sprint Distance: 1 στροφή των 750μ.

 

1

 

XTERRA Cross Aquathlon 2023 - Διαδρομής Τρεξίματος

 

Μεγάλη (πλήρης) Απόσταση |  Full Distance: 2 στροφές των 5χλμ (συνολικά υψομετρικά: 332μ).
Μικρή (αναπτυξιακή) Απόσταση |  Sprint Distance: 1 στροφή των 5χλμ (συνολικά υψομετρικά: 202μ.)

 

xterragreeceruncourse1


         Running_-_Coros_1.jpg        Running_-_Coros_2.jpg

 

 

Αναλυτική περιγραφή κανονισμών, προδιαγραφών και λεπτομερειών αγώνα!

 

Εισαγωγή - Λίγα λόγια για το XTERRA

Το XTERRA Cross Aquathlon Championship αποτελεί τμήμα του XTERRA Greece Championship, αναπόσπαστο κομμάτι του European Tour της XTERRA Planet. Παραλλήλως λοιπόν των αγώνων Off Road τριάθλου, η XTERRA Greece, με στόχο την ανάπτυξη του σπορ και την ένταξη περισσοτέρων στις τάξεις του XTERRA spirit, πραγματοποιεί αγώνες Cross Aquathlon δύο αποστάσεvn: Full Distance 1,5k κολύμπι | 10k τρέξιμο βουνού και Sprint Distance 0,75k κολύμπι | 5k τρέξιμο βουνού

- Γενική Κατηγορία Ανδρών και γυναικών. Οι πρωτεύσαντες Γενικής κατηγορίας, εξαιρούνται των Ηλικιακών κατηγοριών

- Ηλικιακές κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών ως ακολούθως ανά 10αετία:

    έως 29 | 30 - 39 | 40 - 49 | 50 - 59 | 60 και άνω
    Κατηγορίες που δεν θα συμπληρώνουν βάθρο (3 αθλητές), θα συμπτύσσονται με την αμέσως επόμενη/ες κατηγορία/ες.

Ιδιαίτερα για τους αρχάριους όμως, αλλά και για λόγους ανάπτυξης του Off Road Triathlon, έχει δημιουργηθεί η απόσταση τριάθλου Sprint: 0,75k κολύμπι | 15k ορεινό ποδήλατο | 5k τρέξιμο βουνού αλλά και τα relays (σκυταλοδρομίες) που μπορούν να σχηματίσουν 2 ή 3 αθλητές, χωρίς να χρειάζεται να κάνουν όλα τα αθλήματα οι ίδιοι.

 

Λεπτομέρειες αγώνα - XTERRA Greece Cross Aquathlon

Ο αγώνας πραγματοποιείται με επίκεντρο (Athletes Village) την πλάζ της Βουλιαγμένης και πέραν της κολύμβησης που πραγματοποιείται στον κόλπο μπροστά στην πλαζ, εκτείνεται στην ορεινή έκταση του νοτίου Υμηττού, ακριβώς πάνω από τη Βουλιαγμένη και τη Βάρκιζα και σε μικρό τμήμα της πόλης της Βουλιαγμένης.

Όλοι οι αθλητές οφείλουν να παραλάβουν το athletes kit τους με όλα τα απαραίτητα από τη γραμματεία της διοργάνωσης που λειτουργεί σε ωράριο που ανακοινώνεται στο site (πρόγραμμα) τις προηγούμενες ημέρες και μέχρι τη διεξαγωγή του Race Brief, το οποίο διενεργείται την προηγούμενη του αγώνα το απόγευμα, βάσει προγράμματος και είναι αυστηρά υποχρεωτική η παρακολούθησή του από τους αθλητές.

Η ζώνη αλλαγής Aquathlon ανοίγει στις 08:30 της ημέρας του αγώνα και παραμένει ανοικτή για την τοποθέτηση των αντικειμένων των αθλητών μέχρι τις 09:30 για τη Full distance και τις 10:30 για την Sprint Distance. Για να εισέλθει αθλητής μέσα στη ζώνη, πραγματοποιείται έλεγχος από τον κριτή της διοργάνωσης (bib number, βραχιόλι, αυτοκόλλητα, tattoo). Ο κριτής έχει το δικαίωμα να απαγορεύσει την έλευση αθλητή αν κάτι δεν είναι όπως πρέπει. Επιτρέπεται μόνο μία είσοδος αθλητή για τοποθέτηση των πραγμάτων του και έξοδος για τον αγώνα. Δεν επιτρέπεται να εισέρχονται και εξέρχονται ασκόπως.

Κάθε αθλητής οφείλει να έχει τακτοποιημένο το χώρο του στη ζώνη αλλαγής και τα πράγματά του εντός του ειδικού καλαθιού του. Η θέση του ορίζεται από τον αριθμό του, ο οποίος είναι εφαρμοσμένος και στο καλαθάκι του. Τα πράγματά του οφείλουν να είναι σωστά τοποθετημένα στη θέση του, ώστε να μην εξέχουν και εμποδίζουν. Εγκαταλείποντας τη ζώνη αλλαγής για την εκκίνηση, θα πρέπει όλα τα πράγματα του αθλητή να είναι εντός του καλαθιού του.

Στην είσοδο τη ζώνη αλλαγής θα βρουν νερό για χρήση τους.

Πριν την εκκίνηση, όλοι οι αθλητές θα πρέπει να βρίσκονται στην πλαζ κατ’ ελάχιστον 15 λεπτά πριν για την τεχνική ενημέρωση (Race brief). Οι εκκινήσεις θα πραγματοποιηθούν ξεχωριστά για την Full distance (10:00, άνδρες - γυναίκες μαζί) και την Sprint distance (10:30 άνδρες - γυναίκες μαζί). Οι αθλητές θα πρέπει να διαλέξουν εγκαίρως τις θέσεις τους, να μην σπρώχνονται και να περιμένουν σε ευθεία γραμμή εκεί που θα τους υποδειχθεί.

Της εκκίνησης που μπορεί να δοθεί ανά πάσα στιγμή, προηγείται το παράγγελμα “take your marks”. Ακολούθως ο Race Director δίνει εκκίνηση με την κόρνα ή/και σειρήνα.

Είναι ευθύνη κάθε αθλητή να γνωρίζει τη διαδρομή του καθώς και το γύρο που πραγματοποιεί (για τη Full distance).

Ο αθλητής έχει το δικαίωμα να φορά wetsuit χωρίς να τον κατατάσσει αυτό σε κάποια άλλη κατηγορία. Το wetsuit απαγορεύεται αν η θερμοκρασία της θάλασσας είναι πάνω από 24,9°C ενώ είναι υποχρεωτική αν είναι κάτω από 18°C.

Κατά την κολύμβηση, η απόσταση μέχρι την πρώτη σημαδούρα είναι 200μ.

Η χρήση του σκουφιού της διοργάνωσης είναι υποχρεωτική, όπως επίσης και η εφαρμογή του tattoo με τον μοναδικό αριθμό στο μπράτσο ή στη θέση αυτή στη στολή.

Δεν επιτρέπονται βατραχοπέδιλα, χεράκια, βαρελάκια, αναπνευστήρες, εξοπλισμός μουσικής στα αυτιά ή άλλος βοηθητικός εξοπλισμός, ενώ τυχόν τέτοια παράβαση ή/και αποφυγή περάσματος εξωτερικά σημαδούρας, επιφέρει ακύρωση χωρίς προειδοποίηση.

Εξερχόμενοι οι αθλητές από τη θάλασσα, διέρχονται κάτω από την αψίδα και ακολουθούν τρέχοντας τη σημασμένη διαδρομή και εισέρχονται στη ζώνη αλλαγής Aquathlon για να βρούνε το καλαθάκι με τον αριθμό τους. Στη διαδρομή αυτή θα βρουν και νερό σε μπουκαλάκι, εφόσον το επιθυμούν για να δροσιστούν.

Οφείλουν να τοποθετήσουν όλο τον εξοπλισμό θαλάσσης εντός του καλαθιού τους (wetsuit, σκουφάκι, γυαλάκια) ώστε να μην εμποδίζει το πέρασμα άλλων αθλητών. Ο αθλητής πρέπει να βάλει τα παπούτσια τρεξίματος, να εφαρμόσει καλά την ελαστική ζώνη με το bib number (νούμερο να φαίνεται από εμπρός), πριν ξεκινήσει να κινηθεί τρέχοντας προς την έξοδο της ζώνης αλλαγής. Τυχόν παράβαση των κανονισμών αυτών επιφέρει ποινή 2’ που μπορεί να γίνει ακύρωση αν είναι πλέον της μίας παράβασης ή κατ’ εξακολούθηση.

Στο τρέξιμο (9,8k για τη Full distance ή 6,2k για τη Sprint distance), οι αθλητές θα βρουν νερό και μπανάνα ως ανεφοδιασμό στο 1ο και το 4,2 χλμ.. Τα σκουπίδια θα πρέπει να απορρίπτονται μόνο στην αρχή ή το τέλος κάθε σταθμού ώστε να μπορούν οι εθελοντές εύκολα να φροντίζουν για την καθαριότητα. Ποινή 2’ θα επιβαρύνει τους παραβάτες, ενώ η επανάληψη επιφέρει ακύρωση.

Δεν υπάρχει Τεχνικός Σταθμός Βοήθειας, παρά μόνο επέμβασης από την ειδική ομάδα για λόγους υγείας.

Τα bib numbers των αθλητών στην ελαστική ζώνη, θα πρέπει να είναι εμφανή από εμπρός σε όλη τη διάρκεια του δρομικού τους αγώνα, με ποινή 2’ για τους παραβάτες ή και ακύρωση αν τερματίσουν χωρίς το νούμερο στη σωστή θέση ώστε να είναι εμφανές κατά τον τερματισμό τους για τυχόν ενστάσεις. Συσκευές μουσικής/ήχου απαγορεύονται με ποινή ακύρωσης στους παραβάτες.

Αν κάποιος αθλητής επιβεβαιωθεί ότι απέφυγε να περάσει από την ενδεδειγμένη διαδρομή και οριοθετημένη διαδρομή, θα λάβει κατ’ ελάχιστον 2’ ποινή, ενώ αναλόγως της παράβασης μπορεί να ακυρωθεί από τη διοργάνωση. Είναι ευθύνη του αθλητή να γνωρίζει τη διαδρομή που ορίζει ο αγώνας.

Τερματίζοντας οι αθλητές λαμβάνουν μετάλλιο τερματισμού και νερό και κατόπιν εισέρχονται σε ειδική ζώνη αποθεραπείας/αποκατάστασης, Ιατρικής φροντίδας και πρόχειρου γεύματος. Αθλητές που εξέρχονται αυτού του χώρου, δεν έχουν δικαίωμα να εισέλθουν εκ νέου. Τα chip χρονομέτρησης δεν παραδίδονται στον τερματισμό και φυλάσσονται γιατί μόνο παραδίδοντας αυτό ο αθλητής θα εισέλθει στη ζώνη αλλαγής να πάρει τα πράγματά του.

Παραλαβή πραγμάτων αθλητών Aquathlon κατόπιν του αγώνα πραγματοποιείται μετά την ολοκλήρωση τον τερματισμό και την αποθεραπεία τους, όποτε επιθυμούν, με προσοχή στους συναθλητές τους που δεν έχουν ολοκληρώσει τον αγώνα τους. Μόνο με το chip χρονομέτρησης και την επίδειξη βραχιολιού αθλητή - tattoo (με αριθμό) παραδίδονται τα πράγματα, στον ίδιο μόνο τον αθλητή και όχι εκπροσώπους του.

Οι χρόνοι των αθλητών και οι θέσεις θα είναι διαθέσιμοι σε ειδική θέση στο διαδίκτυο και οι αθλητές οφείλουν να ελέγξουν και τυχόν να υποβάλουν ενστάσεις κατόπιν ολοκλήρωσης του αγώνα (τελευταίος τερματισμός), επ’ ευθείας στο χρονομέτρη. Μετά τις 15:00 δεν θα γίνονται δεκτές ενστάσεις, ώστε να προετοιμαστούν οι απονομές που θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα στις 19:15.

XTERRA Greece | Vouliagmeni

Organization / Co - Organization

 XTERRA GREECEVVV TRIMORE

 

Strategic Partners
      ετεμelval

 

Golden Sponsors  ZAGORI

  eot golden sponsor

 

Silver Sponsor

continental logo

 

 

XTERRA Europe Official Sponsors 

                                     ELLERRE    vittoria the ride aheadzoggs official

 

Bronze Sponsors

     minetta newANEK BLUE STAR MICROSPORT  poofmakers mrtrimmaurten bella frutta orserro   playmobilLogoXilinesKataskeyesCamper_Club_Bronze_Sponsor.png

Athletic Sponsors

   COROS       on

 

 

Auspices - Approvals

                                                                                                                   triathlon hellas   εοτ νέο λογότυπο     

     

     

 Media Sponsors 

cosmote new   sporfm   irun  runfun  CYCLE365  action24  outdoor  bestnews citykidsguide noupou Momad

 

 

Media & Strategic Communication Partners

innews swimbikerun  live coverage

 

Supporters

marathonbikes  vouliagmeni beach   εταδ   edny melissamelidonies imation  onezipper epilektoi check a bike   iek mudnomads polaris koronakis nov   vector  hrx  PROTYPO  OSTRACON pelopas vector zahos grillkenny logo

    

Hospitality Sponsors

                                                   VOULIAGMENI SUITES     stefanakis hotel  athenian riviera   seaview  apollonia  blue pines logo