Το concept: 

Το παιδικό XTERRA Off Road TRIathlon είναι μια γερή δόση Multisport δράσης σε έναν πιτσιρικά, δίνοντάς του την ευκαιρία να δοκιμάσει με πιο ασφαλή και ελεγχόμενο τρόπο την αίσθηση που αφήνει αθλητικά ένα Multisport (συνδυασμός τριών σπορ, με εναλλαγή μεταξύ τους, χωρίς διακοπή του χρονομέτρου).

 

Το σπορ:

Πρόκειται για ένα σπορ το οποίο στην εκδοχή των ενηλίκων είναι Παγκόσμιο πρωτάθλημα και XTERRA Cross TRIathlon, ενώ το αντίστοιχο δρόμου είναι Ολυμπιακό άθλημα. Αποτελείται από κολύμβηση, ποδηλασία και τρέξιμο σε συνέχεια μεταξύ τους με τον ενδιάμεσο χρόνο για την προετοιμασία και αλλαγή σπορ να μετρά, χωρίς να σταματά το χρονόμετρο και με τα ποδήλατο και τρέξιμο εκτός δρόμου. Η φιλοσοφία του σπορ είναι η προσήλωση του αθλητή στο κάθε άθλημα τη στιγμή που το πραγματοποιεί αλλά και στη διαδικασία εναλλαγής μεταξύ αυτών που του τρώει χρόνο.

Η κολύμβηση είναι σε απόσταση εκατό μέτρα, χίλια μέτρα ποδήλατο και τρέξιμο τετρακοσίων μέτρων. Πραγματοποιείται η εκκίνηση όλων των αθλητών κάθε ηλικιακής κατηγορίας δημοτικού - γυμνασίου (κορίτσια - αγόρια μαζί) και η κατάταξη των αθλητών γίνεται βάσει γρηγορότερου χρόνου για την ανάδειξη των 3 θέσεων του βάθρου για κάθε φύλο και ηλικιακή κατηγορία.

Μέσω αυτού του σπορ τα παιδιά μαθαίνουν να συγκεντρώνονται σε στόχο, να ανταγωνίζονται με ευπρέπεια και σεβασμό, να τηρούν κανόνες, να ανταγωνίζονται με αντίπαλο το ρολόι, να νικούν το άγχος τους και να διαχειρίζονται την μη πρωτιά. Είναι ένα διασκεδαστικό σπορ για τα παιδιά, τους έλκει το ενδιαφέρον και τους εθίζει στο Τρίαθλο και κυρίως στο XTERRA πνεύμα: Δράση στη φύση και περιπέτεια.

2110170095 

 

Συμμετέχοντες: Παιδιά δημοτικού - γυμνασίου (αγόρια - κορίτσια)

Συμμετοχή: Κατόπιν εγγραφής στην πλατφόρμα εγγραφών μέσω του site και βάσει πολιτικής κόστους εγγραφών ή και επιτόπου στη Γραμματεία του event.

Παροχές: Σακίδιο, σκουφάκι κολύμβησης, μπλουζάκι, μετάλλιο και υλικό χορηγών

Organization / Co - Organization

 

 XTERRA GREECEVVV TRIMORE

 

Strategic Partners


      ετεμelval

 

Golden Sponsors

                                                                             ZAGORI  eot golden sponsor

 

Silver Sponsor

continental logo

 

 

XTERRA Europe Official Sponsors 

                                                                                                              ELLERRE    vittoria the ride aheadzoggs official

 

Bronze Sponsors

     minetta newANEK BLUE STAR MICROSPORT  poofmakers maurten bella frutta orserro