0.5k O.W.S.
ows rethymno diadr 1

 

2.5 & 5 k O.W.S.
ows rethymno diadr 2

 

Εκκίνηση & Τερματισμός: Παραλία αγάλματος δύο δελφινιών.
Διαδρομή: κολύμβηση μίας περιστροφής συμφώνως της κίνησης των δεικτών του ρολογιού, σε πολυγωνικής διάταξης διαδρομή ορισμένη από σημαδούρες, εμπρός από την παραλία του αγάλματος των δύο δελφινιών, παραπλεύρως του χώρου στάθμευσης στο λιμάνι Ρεθύμνου για την απόσταση των 500 μέτρων, μίας περιστροφής συμφώνως της κίνησης των δεικτών του ρολογιού, σε πολυγωνικής διάταξης διαδρομή ορισμένη από σημαδούρες, εμπρός από την παραλία του αγάλματος των δύο δελφινιών, παραπλεύρως του χώρου στάθμευσης στο λιμάνι Ρεθύμνου για την απόσταση των 2,5k και δύο περιστροφών συμφώνως της κίνησης των δεικτών του ρολογιού, σε πολυγωνικής διάταξης διαδρομή ορισμένη από σημαδούρες, εμπρός από την παραλία του αγάλματος των δύο δελφινιών, παραπλεύρως του χώρου στάθμευσης στο λιμάνι Ρεθύμνου για την απόσταση των 5k με έξοδο από το νερό στο ενδιάμεσο και τρέξιμο 10 μέτρων στην άμμο. Ο τερματισμός σε όλες τις αποστάσεις θα πραγματοποιηθεί με τρέξιμο στην άμμο και πέρασμα κάτω από αψίδα τερματισμού.

Ώρα εκκίνησης: 11.00 π.μ. για την απόσταση των 0.5k, στις 11:05 η απόσταση των 2.5k, και 11:06 τα 5k

Θα υπάρχει υδροδοσία για την ενυδάτωση των κολυμβητών της απόστασης των 5k κατά την ολοκλήρωση της πρώτης περιστροφής στην άμμο.
Χρονικός περιορισμός για τον τερματισμό των αθλητών (Cut Off) δεν θα υπάρχει.

Wetsuit θα επιτραπεί εφόσον η θερμοκρασία δεν υπερβεί τους 24,9° C. Η σχετική απόφαση θα ανακοινωθεί την προηγούμενη του αγώνα στην Τεχνική Ενημέρωση αθλητών που είναι υποχρεωτική.

Για λεπτομέρειες διαδρομών, δείτε τους χάρτες, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες διαδρομών, όρων και κανονισμών θα δοθούν στο Race brief που θα πραγματοποιηθεί πριν τη διοργάνωση και είναι υποχρεωτική η παρακολούθησή του.

Όλοι όσοι θα συμμετάσχουν στους Αγώνες θα λάβουν πλούσιο Athletes kit από τη γραμματεία. Οι ώρες λειτουργίας της Γραμματείας θα ανακοινωθούν στο site της διοργάνωσης (πρόγραμμα) 10 ημέρες πριν τη διοργάνωση. Προϋπόθεση για την απόκτηση του Athletes kit είναι η έλευση του ίδιου του συμμετέχοντα στη γραμματεία να το παραλάβει.

Για τις εγγραφές της τελευταίας στιγμής, οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να γνωρίζουν ότι το Athletes kit που θα παραλάβουν ενδέχεται να μην περιλαμβάνει πλήρες περιεχόμενο, δεδομένης της αδυναμίας του διοργανωτή να προβλέψει εγγραφές της τελευταίας στιγμής. Δεν υπάρχει υποχρέωση του διοργανωτή για παράδοση υλικού κατόπιν διεξαγωγής του αγώνα.

Οι αθλητές που θα εγγραφούν και δεν θα προσέλθουν στην αφετηρία, δεν δικαιούνται να λάβουν το Athletes kit κατόπιν του αγώνα, δεδομένου ότι αφορά σε αθλητές που στάθηκαν στη γραμμή της εκκίνησης.

 

Βοήθεια στη θάλασσα

Η ομάδα παροχής βοήθειας στη θάλασσα, αποτελείται από Ναυαγοσώστες πτυχιούχους ή αδειούχους ασκήσεως επαγγέλματος, τα πτυχία/άδειες των οποίων σε αντίγραφο έχει στην κατοχή του ο Race Director.

Η ομάδα πεδίου κάθε αγώνα, διοικείται (λαμβάνει - εκτελεί εντολές και αναφέρει) από επικεφαλής άτομο που επίσης βρίσκεται στο πεδίο και επιβλέπει. Ο επικεφαλής επιβαίνει σε σκάφος και κινείται διαρκώς στο πεδίο επιβλέποντας και επιβεβαιώνοντας την ομαλότητα διεξαγωγής του αγώνα και συντονίζοντας την ομάδα του.

Η ομάδα αποτελείται από ανθρώπινες μονάδες που αντιστοιχούν μία σε κάθε 25 κολυμβητές. Είναι δυνατόν να επεκταθεί ο αριθμός των κολυμβητών ανά ανθρώπινη μονάδα βοήθειας στη θάλασσα, αν ο αγώνας διεξάγεται σε τριγωνική ή πολυγωνική διάταξη και η απόσταση ελέγχου της κάθε μίας μονάδας δεν ξεπερνά τα 120 μέτρα εκατέρωθεν της βασικής του θέσης.

Η ομάδα οφείλει να έχει σχέδιο διαχείρισης έκτακτης ανάγκης καταστρωμένο, περιλαμβανομένης παροχής οξυγόνου και εφαρμογής απινειδωτή, ενώ το ασθενοφόρο όχημα της διοργάνωσης βρίσκεται σε σημείο με ικανή πρόσβαση από θαλάσσης. Η ομάδα οφείλει να διαθέτει πλωτό φορείο ή SUP ή ειδικό Jet Ski ικανό να μεταφέρει περιστατικό.

Η ομάδα θα πρέπει να έχει ελέγξει το σχέδιο διαχείρισης στη θέση του αγώνα και να έχει επιβεβαιώσει την αρτιότητα, την πληρότητα και τη δυνατότητα εφαρμογής του στις συνθήκες αυτού (θέσεις, καιρικές συνθήκες, άλλες παραμέτρους κλπ).

Ανά πάσα στιγμή υπάρχει δυνατότητα προφορικής επικοινωνίας του επικεφαλής με τις ανθρώπινες μονάδες και απομακρυσμένης επικοινωνίας (ασύρματος η κινητό τηλέφωνο) με τον Race Director και το Ασθενοφόρο όχημα.

Εξωτερικά του νοητού διαδρόμου κίνησης των αθλητών, βρίσκονται και κινούνται φουσκωτά σκάφη φέροντα πλέον του χειριστή τους, έναν ή δύο από την ομάδα βοήθειας στη θάλασσα ανά σκάφος. Τα σκάφη αυτά κατ’ ελάχιστον είναι 3 και κινούνται παραλλήλως του νοητού διαδρόμου κολύμβησης των αθλητών, σε ικανή απόσταση από εκείνους, ώστε να μην ενοχλούν την πορεία τους και να μην είναι δυνατή η προσέγγιση αθλητών σε αυτά αν δεν παραστεί ανάγκη. Τα σκάφη αυτά δε θα προσεγγίσουν αθλητή σε απόσταση μικρότερη των 10 μέτρων (και έξω από τον νοητό διάδρομο κίνησης των αθλητών) σε καμία περίπτωση, ενώ στην περίπτωση ανάγκης, η επιβαίνουσα ανθρώπινη μονάδα βοήθειας θα εισέλθει στο νερό για να προσεγγίσει κολυμπώντας εκείνον που θα ζητήσει βοήθεια ή θα γίνει αντιληπτή η ανάγκη επέμβασης, πάντα σε συνεννόηση με τις εσωτερικές μονάδες άμεσης επέμβασης.

Εσωτερικά του νοητού διαδρόμου κίνησης των αθλητών, βρίσκονται οι ανθρώπινες μονάδες άμεσης επέμβασης. Αυτές οι ανθρώπινες μονάδες επιβαίνουν σε ατομικό SUP, ή Canoe, ή Kayak, ή Jet Ski ειδικό για τη μεταφορά περιστατικού. Οι εσωτερικές ανθρώπινες μονάδες, κινούνται παράλληλα στο νοητό διάδρομο κίνησης των αθλητών, εσωτερικά της νοητής γραμμής που ενώνει τις σημαδούρες που ορίζουν το αγωνιστικό τερέν. Προτεραιότητα επέμβασης σε τυχόν περιστατικό, έχει πάντα η εσωτερική ανθρώπινη μονάδα που είναι πιο κοντά στους κολυμβητές και είναι δυνατόν να προσεγγίσει ακίνδυνα.

TRIMORE M.T. Rethymno | ISOMAN

 

Στρατηγικοί Συνεργάτες


ETEM LOGO BLUE 
   elval colour

   

Μεγάλοι Χορηγοί

  

ΖΑΓΟΡΙ

εοτ

logo isoman

Αιγίδες - Εγκρίσεις

LOGOλογοτΓΓΑελ1 ΥΨΗΛΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

new eot logo      logo eomop    logo koe

Θεματικοί Χορηγοί274b   logo MINETTA 1   logo microsport logo COCO MAT bike 1  logo maurten      ελληνική μεταφορική κοντέινερς    
 Εικόνα1     Princeoliver new logo    Αντίγραφο του Logo For Sponsors Loguers  lux cafe  Polar logo with tagline RGB   storg full Trimore - Multisports Tour - Results

 

Αθλητικός Χορηγός

      Turbo 1

 

   

Χορηγοί Επικοινωνίας

cosmote tv   logo sporfm   logo iRun  logo runnfun 1  logo cycle365    βραδυνή    studio rethymnoULRfFRm    ACTION24 new logob   logo love surfinggoodnet logo ke   Team FM 102  athlitiko.gr   dayNight logo 1  received 316649396457252

 

                           


Media Partner

logo innews

Αρωγοί - Υποστηρικτές


anek lines logo www  blue star logo www newcolor out  

ναυτικός όμιλος ρεθυμνου  popeyeαρωγός SDYR logo ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΗΣ  NEO LOGO ATLAS    logo ostracon recovery solutions      logo Lalizas  logo imation  logo onezipper    logo Maria Maganari

             suzuki 87498668 187423886005216 7452454770427559936 n  logo marathon bikes  120129590 1999187730212315 370224604464225557 n  ΤΟΜΕΑΣ1 3 002   

synpolislogo31   αρωγός ΔΟΥΣΜΑΝΗΣ      eval logo             KORONAKIS o.k Converted   POUMAKERS  ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ ΛΟΓΟΤΥΠΟ  olympic center

           

 

 

Χορηγοί Φιλοξενίας

 

apollon hotel       ideon hotel      ink      brascos       ibiscos garden       civitas 

 palazzino      grace     anita beach   palladium

  

   

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

diorganosi trimore 2    ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ  dhmos rethymnou