Το νησί της Ύδρας

Η Ύδρα είναι χτισμένη αμφιθεατρικά, κοιτώντας τον Αργοσαρωνικό Κόλπο και είναι μία από τις πιο ρομαντικές τοποθεσίες στην Ελλάδα. 

Παραδοσιακά πέτρινα αρχοντικά, στενά λιθόστρωτα δρομάκια, απομονωμένες πλατείες και πάνω απ' όλα η απαγόρευση των αυτοκινήτων και η χρήση περίπου 500 γαϊδουριών ως μέσων μαζικής μεταφοράς, εξηγούν το λόγο για τον οποίο η Ύδρα διατήρησε τη διακριτική της ατμόσφαιρα μέσα από το πέρασμα του χρόνου. 

Το νησί γνώρισε εξαιρετική οικονομική ανάπτυξη στο παρελθόν χάρη στη μεγάλη ναυτική και εμπορική του δραστηριότητα. Οι Υδριώτες συνέβαλαν σημαντικά και στον πόλεμο της Ανεξαρτησίας του 1821, καθώς ο ισχυρός στόλος τους συμμετείχε σε κρίσιμες θαλάσσιες μάχες. Είναι μάλλον εντυπωσιακό το γεγονός ότι ένα τόσο μικρό νησί είναι η γενέτειρα πέντε Πρωθυπουργών της Ελλάδας!

 

Πώς να φτάσετε εκεί

Με ferry.

Από το λιμάνι του Πειραιά με τα δελφίνια για την Ύδρα, το ταξίδι διαρκεί περίπου 2 ώρες.

Με αυτοκινήτο.

Από την Αθήνα η απόσταση από τον Πόρο με αυτοκίνητο είναι περίπου 150 χλμ και φτάνετε στην Καλλονή σε 15 λεπτά και στην συνέχεια φτάνουμε στον Γαλατά απένταντι από τον Πόρο. Το ταξίδι σας θα διαρκέσει περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά. Από εκεί ακολουθείτε τον παραλιακό δρόμο και σε μισή ώρα και λιγότερο βρίσκεστε στο Μετόχι. 

Το Μετόχι είναι ένα σημείο απέναντι από την Ύδρα και όπου υπάρχει ένα παρκινγκ για να αφήσετε το αυτοκινητο και να περάσετε απέναντι στην Ύδρα σε 25 λεπτά περίπου.