Ημερομηνία Διεξαγωγής 2023: 24-26 Νοεμβρίου 


30

 

Το SwimRun είναι ένας αγώνας με πολλές ιδιαιτερότητες και προκλήσεις. Συμμετέχουν αθλητές σε ζευγάρια, τα οποία διαγωνίζονται σε εκτός δρόμου διαδρομές τρεξίματος και κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης, με συνεχείς εναλλαγές από το ένα άθλημα στο άλλο, δεμένοι μεταξύ τους με ελαστικό σκοινί.

Η πρώτη εφαρμογή του σπορ στην Μεσόγειο, ξεκίνησε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Ύδρα το Νοέμβριο του 2018. Μάλιστα, ενώ είχε σχεδιαστεί να πραγματοποιηθούν 3 εναλλαγές του κάθε ενός από τα δύο σπορ κολύμβησης και τρεξίματος συνολικής απόστασης αγώνα 14,7 km (3,7k Κολύμβηση και 11k τρέξιμο), τελικά λόγω καιρού πραγματοποιήθηκαν δύο εναλλαγές συνολικής απόστασης 13,1km (3,1k κολύμβηση και 10k τρέξιμο). Έκτοτε (από το 2019) σχεδιάστηκε η πραγματοποίηση δύο αποστάσεων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στις επόμενες δύο διοργανώσεις (2019 και 2021): ​ ​

- Initiation to SwimRun 9,4 k (Swim 0,6k | Run 4k | Swim 0,9k | Run 3,9k) και ​

- Core distance SwimRun 23,6 k (Swim 1,5k | Run 5,5k | Swim 1,7k | Run 7,8k | Swim 2,6k | Run 4,5k) ​

Με την εμπειρία του 2021 καθώς και την ανατροφοδότηση από έμπειρους ξένους αθλητές που έλαβαν μέρος στη διοργάνωση, οι διαδρομές, το σκεπτικό και οι αποστάσεις άλλαξαν και εμπλουτίστηκαν για το 2022, ως ακολούθως:

- Initiation distance SwimRun 12,8k (4 legs of Run, total distance 10,8k, 84,4% | 3 legs of Swim, total distance 2k, 15,6%)

- Core distance SwimRun 24,1k (6 legs of Run, total distance 19,4k, 80,4% | 5 legs of Swim, total distance 4,7k, 19,6%)

- Advanced distance SwimRun 40,1k (7 Running Legs, total 34,5k (85%) | 6 Swimming Legs, total 5,6k (15%)

4th TRIMORE SwimRun Hydra 1  4th TRIMORE SwimRun Hydra 3  

4th TRIMORE SwimRun Hydra 4

Ολοκληρώνοντας το event του 2022, νέες βελτιώσεις πρόκειται να ενσωματωθούν για το 2023, καθιερώνοντας τις 3 αποστάσεις, με τον ακόλουθο όμως τρόπο:

- Initiation distance SwimRun 12,8k (4 legs of Run, total distance 10,8k, 84,4% | 3 legs of Swim, total distance 2k, 15,6%)

- Core distance SwimRun 23,4k (6 legs of Run, total distance 19,7k, 84,4% | 5 legs of Swim, total distance 3,65k, 15,6%)

- Advanced distance SwimRun 38,7k (7 Running Legs, total 33,9k (87,6%) | 6 Swimming Legs, total 4,8k (12,4%)

                                         Bildschirmfoto_2023-02-21_um_09.04.49.png           photo_2023-02-24_21-46-00.jpg

Το TRIMORE SwimRun Hydra, από το 2022 αποτελεί τμήμα του MySwimRun Championships, δίνοντας πρόκριση για τους τελικούς κάθε χρονιάς, ενώ το 2023, η Advanced/ Marathon Distance 38,7k πρόκειται να αποτελέσει τον παγκόσμιο τελικό του πρωταθλήματος.

 

Bildschirmfoto_2023-02-22_um_19.11.33.png

 

- Ανακαλύπτουμε τα καλύτερα τοπία SwimRun της Ευρώπης!
- Υπάρχουν ήδη 8 αγώνες σε 8 διαφορετικές χώρες που αποτελούν μέρος της σειράς, η οποία προσφέρει αποστάσεις για Sprint, Half  Marathon και Marathon και αναμένεται να προστεθούν και άλλοι αγώνες σε περισσότερες χώρες.
- Απολαύστε το διαφορετικό άρωμα και την ιδιαίτερη κουλτούρα σε διαφορετικές τοποθεσίες από ξεχωριστούς διοργανωτές .
- Υπάρχει μια ετήσια κατάταξη των βαθμών κάθε αθλητή που συγκεντρώνει στους προκριματικούς αγώνες για Sprint (~10k), Half Marathon (~20k) και Marathon (~40k) καθώς και διαφορετικές ηλικιακές ομάδες στο πρωτάθλημα (προκύπτουν από το άθροισμα ηλικιών του κάθε ζευγαριού αθλητών).
- Bρείτε περισσότερες πληροφορίες στο www.myswimrunchampionships.com και την live κατάταξη των αθλητών στο:   Ranking Status-Qualification | My SwimRun Championships

aquaΤο TRIMORE SwimRun Hydra, αποτελεί μέρος του World Tour του SwimRun Championship, δίνοντας qualification ανάλογο στους αθλητές βάσει της συμμετοχής τους σε όλους τους αγώνες στον κόσμο, ενώ παράλληλα, σε συνεργασία με το AquaticRunner (τον πρωτοπόρο του Individual/Solo SwimRun από την Ιταλία), δίνει πρόκριση σε ζευγάρια νικητών να λάβουν μέρος στον αγώνα AquaticRunner  της επόμενης χρονιάς. Τα slots της AquaticRunner δίνονται στην 1ο ομάδα αντρών, 1η ομάδα γυναικών & 1η μεικτή ομάδα.

 

Swimrun Awards Highly Commended

Το SwimRun Hydra με την ολοκλήρωση του 2022, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το swimrun.com αναδείχθηκε ώς ένας από τους Highly Commended SwimRun αγώνες της χρονιάς στην Ευρώπη. Όλα τα αποτελέσματα εδώWinners of the Swimrun Annual Awards 2022 announced! - swimrun.com

3  4    

 

14 5

 

 

 

 

    

       

 

Οι αθλητές μπορούν να κολυμπήσουν με βοηθήματα όπως paddles (χεράκια) ή pull buoy (βαρελάκι) και να φορούν παπούτσια κατά το τρέξιμο. Δεν επιτρέπονται φουσκωτά βοηθήματα τα οποία δεν παρέχονται από τον διοργανωτή. Ωστόσο, θα πρέπει ότι εξοπλισμό χρησιμοποιούν σε οποιοδήποτε από τα δύο αθλήματα να τον έχουν μαζί τους καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα, είτε φορώντας τον είτε κουβαλώντας τον.

Το κάθε ζευγάρι θα πρέπει να τρέξει όλο τον αγώνα και τερματίσει μαζί, δεμένοι με το ειδικό σχοινί που δοθεί από την διοργάνωση, με εξαίρεση την μεγάλη απόσταση (Advanced) κατά την οποία επιτρέπεται το λύσιμο των αθλητών κατά το τρέξιμο σε ειδικά σημεία (δύσκολες καταβάσεις και αναβάσεις). Το wetsuit είναι υποχρεωτικό, καθώς επίσης το σκουφάκι κολύμβησης και το ειδικό μπλουζάκι της διοργάνωσης (Bib Number) που δεν πρέπει να βγει καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Παπούτσια και wetsuit μπορούν να βγουν κατά το κολύμπι ή το τρέξιμο αντίστοιχα, θα πρέπει όμως οι αθλητές να τα φέρουν μαζί τους μέχρι το τέλος (παρέχεται από τη διοργάνωση και είναι υποχρεωτική η χρήση ατομικού υδατοστεγανού πλωτήρα μεταφοράς στη θάλασσα, με εξαίρεση την μεγάλη απόσταση -Advanced- κατά την οποία επιτρέπεται η μη χρήση της κατά το τρέξιμο και προσφέρεται από τη διοργάνωση πριν κάθε δύσκολο κολύμπι και παραδίδεται από τον κάθε αθλητή κατόπιν ολοκλήρωσης εκείνου), ενώ η στολή, σε κάθε επόμενο κολύμπι, θα πρέπει να φορεθεί.

Η εμπειρία είναι πρωτόγνωρη, ιδιαίτερα έντονη και με εκπληκτικές εναλλαγές συναισθημάτων. Το τοπίο και η φύση που προσφέρει το τερέν της Ιστορικής Ύδρας, ταιριάζει απόλυτα στην εκπλήρωση όλων των παραμέτρων μιας ιδιαίτερης και ανεξίτηλης αθλητικής εμπειρίας!

Book for SwimRun

Με μεγάλη μας χαρά, σας προσφέρουμε εντελώς δωρεάν να κατεβάσετε και να διαβάσετε το πρώτο βιβλίο που γράφτηκε για το SwimRun.

Παρακαλούμε, μοιραστείτε το με τους φίλους σας, με όποιον τρόπο επιθυμείτε, ώστε ακόμη περισσότεροι άνθρωποι να έρθουν κοντά σε αυτό το διασκεδαστικό και συναρπαστικό σπορ!

Απολαύστε το!

Organization / Co - Organization

 kedy   TRIMORE  ydraikos  perifereia

 

Strategic Partners


  
       ετεμelval

 

Golden Sponsors 

terna      eot golden sponsor

 

 

Travel Sponsor

 hellenicseaways

 

Athletic Sponsors


arena white  on COROS

 

 

 

Auspices - Approvals 

                                                                         εοτ νέο λογότυπο  triathlon hellas  perifereia small

   

 

 

Bronze Sponsors

         minetta new moyseio  zagori  MICROSPORTblackmile maurten  bella frutta orserro  blue hunter melissa playmobil chrisfamily truebites poofmakers      koronakis
Media Sponsors

cosmote new   sporfm   irun  runfun  CYCLE365  action24  outdoor citykidsguide  bestnews Momad saronic2 foni2

         

 

 

Media & Strategic Communication Partners

innews swimbikerun  live coverage

 

Supporters

 

 vector  hrx   epilektoi imation  check a bike epedal  PROTYPO  diving geitonikon  hydrastrail marathonbikes