swimrunhydra1

30

Το SwimRun είναι ένας αγώνας με πολλές ιδιαιτερότητες και προκλήσεις. Συμμετέχουν αθλητές σε ζευγάρια, τα οποία διαγωνίζονται σε εκτός δρόμου διαδρομές τρεξίματος και κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης, με συνεχείς εναλλαγές από το ένα άθλημα στο άλλο, δεμένοι μεταξύ τους με ελαστικό σκοινί.

Η πρώτη εφαρμογή του σπορ στην Μεσόγειο, ξεκίνησε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Ύδρα το Νοέμβριο του 2018. Μάλιστα, ενώ είχε σχεδιαστεί να πραγματοποιηθούν 3 εναλλαγές του κάθε ενός από τα δύο σπορ κολύμβησης και τρεξίματος συνολικής απόστασης αγώνα 14,7 km (3,7k Κολύμβηση και 11k τρέξιμο), τελικά λόγω καιρού πραγματοποιήθηκαν δύο εναλλαγές συνολικής απόστασης 13,1km (3,1k κολύμβηση και 10k τρέξιμο). Έκτοτε (το 2019 και κατόπιν) σχεδιάστηκε η πραγματοποίηση δύο αποστάσεων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στις επόμενες δύο διοργανώσεις (2019 και 2021): ​ ​

- Initiation to SwimRun 9,4 k (Swim 0,6k | Run 4k | Swim 0,9k | Run 3,9k) και ​

- Core distance SwimRun 23,6 k (Swim 1,5k | Run 5,5k | Swim 1,7k | Run 7,8k | Swim 2,6k | Run 4,5k) ​

 

Με την εμπειρία του 2021 καθώς και την ανατροφοδότηση από έμπειρους ξένους αθλητές που έλαβαν μέρος στη διοργάνωση, οι διαδρομές, το σκεπτικό και οι αποστάσεις άλλαξαν και εμπλουτίστηκαν για το 2022, ως ακολούθως:

- Initiation distance SwimRun 12,8k (4 legs of Run, total distance 10,8k, 84,4% | 3 legs of Swim, total distance 2k, 15,6%)

- Core distance SwimRun 24,1k (6 legs of Run, total distance 19,4k, 80,4% | 5 legs of Swim, total distance 4,7k, 19,6%)

- Advanced distance SwimRun 40,1k (7 Running Legs, total 34,5k (85%) | 6 Swimming Legs, total 5,6k (15%)

 

                             SwimRun Major Qualifier Logo 01 2022 POS RZ

- Ανακαλύψτε τα καλύτερα τοπία SwimRun της Ευρώπης!
- Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη συνεργασία με το MySwimRun Championships. Το 2022 είμαστε η προκριματική διοργάνωση της ευρωπαϊκής σειράς.
- Υπάρχουν ήδη 8 αγώνες σε 8 διαφορετικές χώρες που αποτελούν μέρος της σειράς, η οποία προσφέρει αποστάσεις για Sprint, Half και Marathon.
- Το 2023 θα διοργανώσουμε στην Ύδρα ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα SwimRun.
- Απολαύστε το διαφορετικό άρωμα και την ιδιαίτερη κουλτούρα σε διαφορετικές τοποθεσίες από μεμονωμένους διοργανωτές .
- Υπάρχει μια ετήσια κατάταξη των βαθμών σας που συγκεντρώσατε στους προκριματικούς αγώνες για σπριντ, ημιμαραθώνιο και μαραθώνιο καθώς και διαφορετικές ηλικιακές ομάδες στο πρωτάθλημα.
- βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο: www.myswimrunchampionships.com

 

aquaΤο SwimRun Hydra, αποτελεί μέρος του World Tour του SwimRun Championship, δίνοντας qualification ανάλογο στους αθλητές βάσει της συμμετοχής τους σε όλους τους αγώνες στον κόσμο, ενώ παράλληλα, σε συνεργασία με το AquaticRunner (τον πρωτοπόρο του Individual SwimRun από την Ιταλία), δίνει πρόκριση σε ζευγάρια νικητών να λάβουν μέρος ατομικά στον αγώνα. Τα slots της AquaticRunner για το 2023, θα δοθούν στην 1ο ομάδα αντρών, 1η ομάδα γυναικών & 1η μεικτή ομάδα.

 

 

 

3  4  14  5

Οι αθλητές μπορούν να κολυμπήσουν με βοηθήματα όπως paddles (χεράκια) ή pull buoy (βαρελάκι) και να φορούν παπούτσια κατά το τρέξιμο. Δεν επιτρέπονται φουσκωτά βοηθήματα τα οποία δεν παρέχονται από τον διοργανωτή. Ωστόσο, θα πρέπει ότι εξοπλισμό χρησιμοποιούν σε οποιοδήποτε από τα δύο αθλήματα να τον έχουν μαζί τους καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα, είτε φορώντας τον είτε κουβαλώντας τον.

Το κάθε ζευγάρι θα πρέπει να τρέξει όλο τον αγώνα και τερματίσει μαζί, δεμένοι με το ειδικό σχοινί που δοθεί από την διοργάνωση. Το wetsuit είναι υποχρεωτικό, καθώς επίσης το σκουφάκι κολύμβησης και το ειδικό μπλουζάκι της διοργάνωσης (Bib Number) που δεν πρέπει να βγει καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Παπούτσια και wetsuit μπορούν να βγουν κατά το κολύμπι ή το τρέξιμο αντίστοιχα, θα πρέπει όμως οι αθλητές να τα φέρουν μαζί τους μέχρι το τέλος (παρέχεται από τη διοργάνωση και είναι υποχρεωτική η χρήση ατομικού υδατοστεγανού πλωτήρα μεταφοράς στη θάλασσα), ενώ η στολή, σε κάθε επόμενο κολύμπι, θα πρέπει να φορεθεί.

Η εμπειρία είναι πρωτόγνωρη, ιδιαίτερα έντονη και με εκπληκτικές εναλλαγές συναισθημάτων. Το τοπίο και η φύση που προσφέρει το τερέν της Ιστορικής Ύδρας, ταιριάζει απόλυτα στην εκπλήρωση όλων των παραμέτρων μιας ιδιαίτερης και ανεξίτηλης αθλητικής εμπειρίας!

Book for SwimRun

Με μεγάλη μας χαρά, σας προσφέρουμε εντελώς δωρεάν να κατεβάσετε και να διαβάσετε το πρώτο βιβλίο που γράφτηκε για το SwimRun.

Παρακαλούμε, μοιραστείτε το με τους φίλους σας, με όποιον τρόπο επιθυμείτε, ώστε ακόμη περισσότεροι άνθρωποι να έρθουν κοντά σε αυτό το διασκεδαστικό και συναρπαστικό σπορ!

Απολαύστε το

Organization / Co - Organization

 kedy   TRIMORE  ydraikos  perifereia

 

Strategic Partners


  
       ετεμelval

 

Golden Sponsors 

terna      eot golden sponsor

 

 

Travel Sponsor

 hellenicseaways

 

Athletic Sponsors


           TURBO on

 

 

 

Auspices - Approvals 

                                                                         εοτ νέο λογότυπο  triathlon hellas  perifereia small

   

 

 

Bronze Sponsors

         minetta new moyseio  zagori  MICROSPORTblackmile maurten  bella frutta orserro  blue hunter melissa playmobil chrisfamily truebites koronakis
Media Sponsors

cosmote new   sporfm   irun  runfun  CYCLE365  action24  outdoor citykidsguide  bestnews Momad saronic2 foni2

         

 

 

Media & Strategic Communication Partners

innews swimbikerun  live coverage

 

Supporters

 

 vector  hrx   epilektoi imation  check a bike epedal  poofmakers PROTYPO  diving geitonikon  hydrastrail marathonbikes