Date OWS

 

Kids Cross Aquathlon

Α κατηγορία: Παιδιά των τριών τελευταίων τάξεων δημοτικού (100μ κολύμβηση, 200μ τρέξιμο, 100μ κολύμβηση και τερματισμός).

Β κατηγορία: Παιδιά των τριών τάξεων γυμνασίου (100μ κολύμβηση 200μ τρέξιμο, 100μ κολύμβηση 200μ τρέξιμο, 100μ κολύμβηση και τερματισμός).


2110170095

Χρονικός περιορισμός για τον τερματισμό των παιδιών (Cut Off) δεν θα υπάρχει. Εξηγήσεις, λεπτομέρειες διαδρομών, όρων και κανονισμών θα δοθούν στο Race brief που θα πραγματοποιηθεί πριν τον αγώνα.

Η εγγραφή των παιδιών θα είναι δωρεάν.

Κατηγορίες Βράβευσης παιδιών:

  • Α κατηγορία: Παιδιά των τριών τελευταίων τάξεων δημοτικού - Αγόρια - Κορίτσια

  • Β κατηγορία: Παιδιά των τριών τάξεων γυμνασίου- Αγόρια – Κορίτσια

Όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να έχουν τον εξής εξοπλισμό: μαγιό, γυαλάκια και το σκουφάκι που περιέχει το kids kit. Το πακέτο συμμετοχής τους «Kids Kit» το παραλαμβάνουν κατ’ ελάχιστον μία ώρα πριν την εκκίνηση, από τη γραμματεία, σύμφωνα με τις ώρες λειτουργίας της, όπως φαίνεται στο πρόγραμμα. Για τις εγγραφές της τελευταίας στιγμής, οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να γνωρίζουν ότι το Kids Kit που θα λάβουν ενδέχεται να μην περιλαμβάνει πλήρες περιεχόμενο, δεδομένης της αδυναμίας του διοργανωτή να προβλέψει εγγραφές της τελευταίας στιγμής.

Kids Lazer Run

x day1 135 20190425 1009886743

Πρόκειται για ένα νέο σπορ, μύησης στο μοντέρνο πένταθλο και στα multisports .

Οι μικροί αθλητές, θα λάβουν μέρος σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες:

  • Δημοτικό (4η, 5η και 6η τάξη)
  • Γυμνάσιο
  • Λύκειο

Το αγώνισμα περιέχει εναλλαγή από τρέξιμο σε σκοποβολή σε στόχο με όπλο, το οποίο θα πρέπει να οπλίζει ο αθλητής και να σημαδεύει επιτυχώς στο στόχο (ανάβει λαμπάκι όταν επιτευχθεί) 5 φορές. Ο διαθέσιμος χρόνος για να επιτύχει 5 φορές το στόχο είναι 50 δευτερόλεπτα, στα οποία αν δεν έχει καταφέρει να τον επιτύχει 5 φορές, συνεχίζει στο τρέξιμο έχοντας υποστεί μόνο την καθυστέρηση των 50 δευτερολέπτων (δεν υπάρχει  βαθμολογία ευστοχίας αλλά μόνο εξοικονόμηση χρόνου).

Όσο πιο γρήγορος είναι στο στόχο ο αθλητής, τόσο μεγαλύτερη εξοικονόμηση χρόνου επιτυγχάνει &  συνεχίζοντας στο τρέξιμο, έχει περισσότερες πιθανότητες να επιτύχει καλύτερο συνολικό χρόνο άρα και θέση. Η χρονομέτρηση είναι συνολική, από την αρχή που θα ξεκινήσουν τρέχοντας, μέχρι το τέλος που επίσης θα τερματίσουν τρέχοντας. Συνολικά, υπάρχουν 3 σκέλη τρεξίματος

(συνολικά 600 - 800 μέτρα) και δύο στο σημάδι με όπλο για τη μικρή κατηγορία, ενώ είναι 4 σκέλη τρεξίματος (800 - 1.000 μέτρα) και 3ων στο σημάδι με το όπλο στις δύο μεγαλύτερες ηλικιακές κατηγορίες.

Το αγώνισμα πραγματοποιείται σε ομάδες των 5 αθλητών και βάσει χρόνων προκύπτει η τελική τριάδα του βάθρου.

Τα όπλα παρατίθενται σε ειδικό τραπέζι (ένα τραπέζι για κάθε όπλο, σε σειρά το ένα δίπλα στο άλλο) και ο κάθε αθλητής επιλέγει το τραπέζι που θα σταθεί για τις βολές του (5 επιτυχείς ή περισσότερες αν είναι άστοχος).

Η δυσκολία του αθλήματος παρουσιάζεται στην σταθεροποίηση του όπλου και στόχευση όταν ο αθλητής έχει ανεβάσει σφυγμούς.

Τα όπλα είναι εντελώς ακίνδυνα κατά τη χρήση τους.

Κριτές ελέγχουν τη διαδικασία τόσο στη στόχευση με το όπλο όσο και στην τήρηση της διαδρομής τρεξίματος.

Οι βραβεύσεις είναι ανά κατηγορία ηλικίας και φύλο.

Kids Ποδηλατική βραδυπορία (kids fun bike)

billchristakos 33 20190313 1914409943

Η δραστηριότητα αυτή είναι κυρίως ψυχαγωγική και στόχο έχει να απασχολήσει ευχάριστα και δημιουργικά τα παιδιά, με μία δράση ισορροπίας κυρίως αλλά και σκέψης - διάνοιας.

Ο διαγωνισμός αυτός πραγματοποιείται με ανταγωνισμό το χρόνο και ασχέτως ηλικίας παιδιών. Η μόνη διαφορά είναι ότι το κάθε παιδί διαλέγει το μέγεθος του ξύλινου ποδηλάτου που θα χρησιμοποιήσει μεταξύ δύο ποδηλάτων της -που είναι διαθέσιμα.

Ο στόχος του κάθε παιδιού είναι να κινηθεί μεταξύ δύο παράλληλων γραμμών (στα 80 μεταξύ τους απόσταση) συνολικής απόστασης περίπου 20 μέτρων, χωρίς να πατήσει κάτω και χωρίς να βγει από τις δύο γραμμές, στον πιο αργό χρόνο.

Νικητής είναι ο συμμετέχον και η συμμετέχουσα που θα πραγματοποιήσουν την απόσταση στο μεγαλύτερο χρόνο και θα βραβευθούν.

Yoga για παιδιά

viki yoga 3 20190425 1139713443

Συνδυάζοντας το παιχνίδι με την άσκηση, το αποτέλεσμα είναι μαγικό! Εδώ δεν υπάρχει νικητής και ηττημένος!

Εδώ κερδίζουμε όλοι τη χαρά της σύνδεσης με την ομάδα!

Γιόγκα, παιχνίδι και άσκηση για «παιδιά» όλων των ηλικιών από 2 εξαιρετικές yoga instructors με αγάπη στα παιδιά.  (Προτεινόμενες ηλικίες: 4 & άνω).

Kids Running Relays Activity

23042211689_20230504_2041182492.jpg

Πρόκειται για σκυταλοδρομίες μικρών αποστάσεων τρεξίματος (50 - 100 μέτρων αναλόγως των ηλικιακών κατηγοριών), σε ομάδες των 2 παιδιών (η κάθε ομάδα).

Οι μικροί αθλητές, θα λάβουν μέρος σε τρεις ηλικιακές κατηγορίες:

Δημοτικό (4η, 5η και 6η τάξη)

Γυμνάσιο

Λύκειο

Οι πρώτοι αθλητές από κάθε ομάδα στέκονται πίσω από γραμμή που έχει σχηματιστεί στο δάπεδο για να δοθεί η εκκίνηση, ενώ ο δεύτερος κάθε ομάδος, θα λάβει θέση στην ίδια γραμμή, αμέσως μόλις δοθεί η εκκίνηση.

Οι αθλητές τρέχουν μια ευθεία απόσταση 25 ή 50 μέτρων, ώστε να περάσουν μια δεύτερη σχηματισμένη στο δάπεδο γραμμή και να επιστρέψουν πίσω για να παραδώσουν τη σκυτάλη, στον δεύτερο της ομάδος τους, ο οποίος επίσης θα τρέξει την ίδια απόσταση και κάνει το ίδιο ώστε ο κάθε ένας από τους δύο αθλητές της ομάδος να έχει αγωνιστεί δύο φορές.

Οι βραβεύσεις είναι ανά κατηγορία ηλικίας και: αμιγώς κορίτσια, αμιγώς αγόρια, μικτές ομάδες.

Stress Run

23042211693_20230504_1163137878.jpg

Αποτελείται από τρέξιμο σε πολλά σκέλη και ενδιαμέσως η συγκέντρωση του αθλητή στον στόχο (πέρασμα τριών κρίκων σε κώνο) και η επιτυχία σκόπευσης παρά τους αυξημένους παλμούς της καρδιάς και το τρέμουλο στο χέρι.

Το τρέξιμο είναι σε απόσταση εκατό (δημοτικό), διακοσίων (γυμνάσιο) ή περισσοτέρων (ενήλικες) μέτρων κάθε φορά και οι επαναλήψεις 2 ή 3 αντίστοιχα. Η κατάταξη των αθλητών γίνεται βάσει γρηγορότερου χρόνου.

Οι αθλητές αγωνίζονται σε σειρές των 4ων ή 5 ατόμων και οι 4 ή 5 γρηγορότεροι χρόνοι, απαρτίζουν τους αθλητές που θα διαγωνιστούν εκ νέου στον τελικό για την ανάδειξη των 3 θέσεων του βάθρου για κάθε φύλο και ηλικιακή κατηγορία.

Εγγραφή στις παιδικές δραστηριότητες

 

__Organization / Co - Organization

 XTERRA OrganizationVVV Co organizationATHINES Co organizationTRImore Organization

 

Strategic Partners
ETEM Stratigikoi Elval Stratigikoi

 

Golden Sponsors

   Zagori Xrysoi

 

Athletic Sponsors        

             Coros Xrysoi      

 

 

XTERRA Europe Official Sponsors 

                                                                                                              Zoggs xrysoi Elleure Xrysoi.jpg Vittoria Xrysoi

 

 

Bronze Sponsors

     MINETTA Bronze Microsport BronzeBlackmile Maurten BronzeΚaramolegkos Bronzeserbetia bronzeMrTrim BronzeBellaFruta Bronze Orser0 BronzemINAVRA bRONZE Poufmakers BronzeD.Koronakis Bronze  bluehunter

  

Auspices - Approvals 

EOT AuspiciesKOE Supporters

 

Media Sponsors 

        cosmote tv irun runnfunspor fm ACTION24                                                            CYCLE365 bestnewscitykidsguidenoupou DayNight Asimenios                                                     Nomad Media iso100 mEDIA RunNBeat Media FlashNews MediaAthlitiko Media                                                       Patris Media TA NEA Media Go outdoor MediaOutdoor MediaRunNTrail Media                                                      

  

Media & Strategic Communication Partners

In News Asimenioi Swimbikerun Asimenioi Livecoverage  

 

Supporters

Marathon SupportersImation SupportersOne Zipper SuppngEpilektoi Suppng CheckABike SupIEK Anabysou SuppngVectorHPXProtypo SuppngSparti SuppngAthenian Riviera SupZaxos