Date_Chalandri.png     

 

 

 

                                         Logo IPTC  logo chalandri

Concept:

Το In Pool TRIathlon είναι μια προσομοίωση ενός αγώνα Τριάθλου, η οποία πραγματοποιείται σε χώρο εγκαταστάσεων κολυμβητηρίου (σε εσωτερικό χώρο -Indoor ή κατά το μεγαλύτερο μέρος του σε εσωτερικό   χώρο και το τρέξιμο σε παράπλευρο στάδιο), με χρήση κολυμβητικών διαδρομών για το κολυμβητικό σκέλος,   στατικών ποδηλάτων spinning για το ποδηλατικό και κυρτών διαδρόμων γυμναστικής ή του στίβου του   σταδίου, για το σκέλος του τρεξίματος.

Όλα τα μηχανήματα είναι ιδιαίτερα υψηλών προδιαγραφών, ίδια μεταξύ τους και με τις ίδιες ρυθμίσεις, ώστε να διασφαλίζεται με τον τρόπο αυτό η ακεραιότητα στον ανταγωνισμό των αθλητών. Τα μηχανήματα αυτά προσφέρονται από τον χορηγό εξοπλισμού της εκδήλωσης: Cycle Box.

Η TRIMORE Sport Events, μέσω των διοργανώσεων αυτών, επιδιώκει να προσφέρει στους αθλητές τη δυνατότητα, σε ελεγχόμενες συνθήκες και με μορφή προπόνησης, να ασκούν το σπορ τους ή να γνωρίζουν το Τρίαθλο ως νέο σπορ και να ανταγωνίζονται, μετρώντας τις επιδόσεις τους σε αγωνιστικό κλίμα, σε περιόδους κυρίως έξω από την κλασική Τριαθλητική σεζόν. Παράλληλα, επιδιώκει να δώσει αναπτυξιακό για το Τρίαθλο χαρακτήρα, ώστε περισσότεροι αθλητές, να αποκτήσουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να αγαπήσουν το σπορ, επεκτείνοντας σταδιακά τη δεξαμενή των Τριαθλητών της χώρας.

Η συνολική Τριαθλητική καταπόνηση, επεκτείνεται χρονικά στα 17- 35 λεπτά (πιο γρήγορα από την πρώτη εφαρμογή στο Χαϊδάρι), ενώ η απόσταση στα 7,8k (από τα 11,6k στο Χαϊδάρι), κατατάσσοντάς το ως Super Sprint TRIathlon. Προκειμένου να προσφέρεται θέαμα και ανταγωνισμός, θα ακολουθηθεί πυραμιδωτή ανάπτυξη στα σπορ με έναρξη και τερματισμό στην πισίνα, ενδιάμεσο πέρασμα από το ποδήλατο δύο φορές και τρέξιμο σε διάδρομο ή το στάδιο μία φορά, σε διπλή όμως απόσταση.

Δηλαδή: Κολύμπι, Ποδήλατο, Τρέξιμο, Ποδήλατο, Κολύμπι.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Χαλανδρίου, ο οποίος αγκαλιάζει την ιδέα, επιθυμεί να προσφέρει καινοτόμες δράσεις στους Δημότες του αλλά και σε αθλητές όλης της χώρας και παράλληλα να δημιουργήσει υποδομή ανάπτυξης του σπορ σε νέους και νέες, προσφέροντας μάλιστα ένα παράλληλο ή/και συμπληρωματικό πλούσιο πρόγραμμα για παιδιά. Το κλειστό Δημοτικό κολυμβητήριο Χαλανδρίου, 25 μέτρων και 13ων διαδρομών κολύμβησης και το παράπλευρο στάδιο, θα αποτελέσουν το αγωνιστικό τερέν του 2ου In Pool TRIathlon στην Ελλάδα και του 1ου In Pool TRIathlon Chalandri 2023. 

 icon1

Πρόγραμμα:

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί σε σειρές των 10 αθλητών, οι οποίες θα ξεκινούν σε κύματα ανά 35’, ώστε να ολοκληρώνεται κάθε προσπάθεια αθλητή, της προηγούμενης σειράς.

Όλοι οι αθλητές που θα εγγραφούν, θα λάβουν ενημέρωση για την ώρα εκκίνησης της σειράς τους (βάσει του ακόλουθου προγράμματος), χωρίς να έχουν τη δυνατότητα επιλογής σειράς, πέραν εκείνων που θα εγγραφούν ανάμεσα στους 80 πρώτους (κατά σειρά προτεραιότητος σε περίπτωση πλήρωσης θέσεων), δίνοντας την επιλογή των 2 σειρών που επιθυμούν να συμμετάσχουν κατά προτεραιότητα (η κάθε σειρά όπως αναφέρεται στον ακόλουθο πίνακα έχει αριθμό και ο αθλητής δηλώνει δύο από αυτές που προτιμά).

Οι υπόλοιπες σειρές θα συμπληρωθούν κατά προτεραιότητα καταχώρησης ανά φύλο (First Register - First Compete).

Κάθε αθλητής, οφείλει να δηλώσει την προσέλευσή του στη γραμματεία της διοργάνωσης 60 λεπτά πριν την ώρα εκκίνησης της σειράς του, ώστε αμέσως με την εκκίνηση της προηγούμενης -από εκείνη που θα λάβει μέρος- σειράς, να ξεκινήσει την προετοιμασία του και εφόσον το επιθυμεί, ζέσταμα. Σε περίπτωση μη έγκαιρης προσέλευσης, ενδέχεται να μην του παρασχεθεί η δυνατότητα να αγωνιστεί.

Το αγωνιστικό In Pool TRIathlon πρόγραμμα των δύο ημερών, θα είναι το ακόλουθο, δηλώνοντας και τις σειρές που θα αγωνιστούν:

Εικόνα2

Παράλληλο και Συμπληρωματικό πρόγραμμα:

 

kids yoga
 

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023:

11:00 - 12:00     Kids Aqua Games

12:00 - 13:30     Ποδηλατική βραδυπορία

13:30 - 14:30     Kids Aqua Yoga & Games

17:00 - 19:00     Σκάκι σε παράλληλα γήπεδα

 

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023:

12:00 - 13:00     Kids Swim Together

13:00 - 14:00     Swimming Relays

* Το πρόγραμμα των παράλληλων και συμπληρωματικών εκδηλώσεων, ενδέχεται να τροποποιηθεί.

 

Λεπτομέρειες αγώνα:

πυραμίδα

Ο πίνακας αυτός επιτελεί εκτίμηση και όχι όρια. Cut off όρια δεν υπάρχουν και όλοι οι αθλητές πρέπει να αισθάνονται άνετα να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους.

 

 Ο αγώνας Τριάθλου περιλαμβάνει την ακόλουθη πυραμιδωτή σειρά:

150 μ Κολύμβηση | 3 χλμ ποδηλασία | 1,5χλμ Τρέξιμο | 3 χλμ ποδηλασία | 150 μ Κολύμβηση

 

 Οι συμμετέχοντες ακολουθούν τη σειρά των αγωνισμάτων χωρίς διακοπή (ο χρόνος μετρά από την εκκίνηση κολύμβησης μέχρι τον τερματισμό κολύμβησης, εμπεριέχοντας όλες τις εναλλαγές στο ποδήλατο και το τρέξιμο). Υποχρέωση διαλείμματος δεν υπάρχει, παρά μόνο εφόσον το επιθυμούν, εναλλάσσοντας το ένα άθλημα με το άλλο και με την επιβάρυνση του χρόνου που συνεχίζει να μετρά.

Ο αγώνας ξεκινάει με την εκκίνηση που δίνεται από την αφέτη από τον βατήρα ή ακριβώς δίπλα σε εκείνον και ο κάθε αθλητής εισέρχεται αυστηρά στη διαδρομή που έχει οριστεί από τη διοργάνωση. Το σκουφάκι της διοργάνωσης είναι υποχρεωτικό κατά την κολύμβηση και στην κρίση του αθλητή κατά την εξέλιξη των υπολοίπων σπορ. Τελειώνοντας τοπ πρώτο σκέλος της κολύμβησης, ο αθλητής θα πρέπει να εξέλθει της πισίνας ακριβώς παραπλεύρως του βατήρα με ασφάλεια. Εθελοντής/κριτής πρόκειται να βρίσκεται εκεί για να τον βοηθήσει, μόνο αν χρειαστεί βοήθεια κατά την έξοδο από το νερό. Στη συνέχεια ο αθλητής θα πρέπει να σκουπιστεί καλά με την προσωπική του πετσέτα (υποχρεωτικό), να ετοιμαστεί (αθλητικά παπούτσια ή SPD*) και μόνο εφόσον ο εθελοντής/κριτής του δώσει το οκ ότι είναι στεγνός, μπορεί να ξεκινήσει το ποδηλατικό σκέλος., στο ποδήλατο που βρίσκεται ακριβώς μπροστά στην διαδρομή του αγωνίζεται και θα του υποδείξει ο εθελοντής/κριτής. Κατά τη διάρκεια του ποδηλατικού σκέλους, μπορεί να υδροδοτείται μόνο από το προσωπικό του παγούρι με πιπίλα, το οποίο έχει τοποθετήσει πλήρες νερού στο ποδήλατο, πριν την εκκίνηση του αγώνα. Ολοκληρώνοντας το ποδηλατικό σκέλος, μπορεί να ζητήσει από τον εθελοντή/κριτή την επαναπλήρωση του παγουριού του με νερό και την τοποθέτησή του στην ειδική θέση στο ποδήλατό του. Ακολούθως θα πρέπει να αλλάξει παπούτσια αν το επιθυμεί ή έχει SPD για το τρέξιμο και με ιδιαίτερη προσοχή να ξεκινήσει ανέλθει με μεγάλη προσοχή στο διάδρομο τρεξίματος. Τα παπούτσια στο διάδρομο είναι υποχρεωτικά. Σε περίπτωση τρεξίματος στο στάδιο, ακολουθεί τον χλοοτάπητα που θα τον οδηγήσει στο στάδιο για να κάνει τους απαραίτητους 3 ολόκληρους γύρους βάσει υποδείξεων εθελοντών/κριτών και να επανέλθει στο κολυμβητήριο στο ποδήλατό του για να ξεκινήσει το δεύτερο ποδήλατο. Κατά τη διάρκεια του τρεξίματος στον διάδρομο, επιτρέπεται να ζητήσει από τον εθελοντή να του δώσει το παγούρι του να πιει νερό, ενώ στο τρέξιμο στο στάδιο, θα υπάρχει σταθμός νερού στην είσοδο στο στάδιο.

Ο κολυμβητής βαίνει προς ολοκλήρωση της προσπάθειάς του, πέφτοντας στην πισίνα κατόπιν του δεύτερου ποδηλάτου, αφού βγάλει τα παπούτσια του και φορέσει σκουφάκι (αν το είχε αφαιρέσει).

Ο τερματισμός του αγώνα κάθε αθλητή πραγματοποιείται ακουμπώντας το χρονόμετρο, κάτω ακριβώς από τον βατήρα εκκίνησης, ολοκληρώνοντας τα 150 μέτρα κολύμβησης.

Κάθε συμμετέχον παρακολουθείται από εθελοντή/κριτή ορισμένο από τη διοργάνωση για την πιστή τήρηση όλων των κανονισμών του αγώνα. Για οποιαδήποτε παράβαση θα υπάρχει χρονική τιμωρία ή και ακύρωση του αθλητή από τον αγώνα.

Κατόπιν ολοκλήρωση του αγώνα του, ο αθλητής θα έχει τη δυνατότητα να λάβει νερό, μπανάνα και τυχόν σνακ.

* Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τα ειδικά παπούτσι SDP αντί των απλών αθλητικών τους παπουτσιών, απλά γυρνώντας το πετάλι στην δεύτερή του όψη. Χρησιμοποιώντας SDP δίνει καλλίτερο δέσιμο στο πετάλι (άρα και απόδοση), στερεί χρόνο όμως η αλλαγή παπουτσιών δύο φορές για το τρέξιμο και πίσω. Είναι στην κρίση του αθλητή.

 Εικόνα4

Εξοπλισμός:

Το In Pool TRIathlon, είναι μια εκδοχή Τριάθλου κατά την οποία ο αθλητής προσέρχεται απλά με μια τσάντα και χωρίς να πρέπει να προσκομίσει και χρησιμοποιήσει το ποδήλατό του.

Με αυτό το δεδομένο, ο ίδιος θα πρέπει απαραίτητα ή προαιρετικά να έχει μαζί του τα ακόλουθα:

 1. SPD παπούτσια αν θα χρησιμοποιήσει τέτοια ή αθλητικά παπούτσια για ποδήλατο και τρέξιμο
 2. Κολυμβητικό μαγιό ή trisuit (δεν επιτρέπεται το wetsuit)
 3. Πετσέτα μεγάλη ή μπουρνούζι
 4. Γυαλάκια κολύμβησης (αν επιθυμεί)
 5. Ρολόϊ (αν επιθυμεί)
 6. Παγούρι με πιπίλα (αν επιθυμείτε να πιείτε νερό κατά τη διάρκεια του ποδηλάτου)

Δήλώση Συμμετοχής:

Οι συμμετοχές στη διοργάνωση θα είναι 250 και θα τηρηθεί αυστηρή προτεραιότητα, βάσει χρονικής καταχώρησης στη φόρμα εγγραφών, ανεξαρτήτως φύλου (δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός θέσεων ανδρών και γυναικών). Οι 10άδες (σειρές) θα σχηματίζονται βάσει υποβολής ανά φύλο. Πέραν των 250, αριθμός στον οποίο θα κλείσουν οι εγγραφές, πρόκειται να ανοίξουν για υποδοχή 20 αιτημάτων, ανεξαρτήτως φύλου αλλά με προτεραιότητα (χωρίς υποβολή χρημάτων), ώστε σε περίπτωση ακύρωσης κάποιας εγγραφής, με σειρά προτεραιότητος να κληθούν αντικαταστάτες.

Βάσει ΝΕΑΣ νομοθεσίας, κάθε αθλητής, προκειμένου να συμμετάσχει σε οποιονδήποτε αγώνα τριάθλου, υποχρεούται να είναι κάτοχος Κάρτας Υγείας Αθλητή* (από οποιοδήποτε άθλημα) και Δελτίου Αθλητή στην Τριαθλητική Ομοσπονδία Ελλάδος. Αυτά, θα πρέπει να επιδεικνύονται στη γραμματεία κατά την έλευσή του σε οποιονδήποτε αγώνα τριάθλου, ενώ τυχόν μη επίδειξή τους επιφέρει την ακύρωση της συμμετοχής του.

Κατ’ εξαίρεση, στην περίπτωση μη ύπαρξης Δελτίου Αθλητή ακόμη, χωρίς πρόσθετα δικαιολογητικά, θα εκδίδεται από το διοργανωτή Ημερήσια εγγραφή (Day Pass), το κόστος του οποίου (€ 10,-) επίσης κατ’ εξαίρεση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου που έχει δοθεί παράταση, θα αναληφθεί από την Τ.Ο.Ε. ώστε άμεσα να ισχύσει το νέο μέτρο, συνεισφέροντας στη νέα εποχή του Τριάθλου στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα για τη συμμετοχή σας στο 1ο In Pool TRIathlon Chalandri, είναι υποχρεωτική βάσει της ΝΕΑΣ νομοθεσίας η Κάρτας Υγείας Αθλητή* (από οποιοδήποτε άθλημα). Την κάρτα αυτή μπορείτε να την επιδείξετε στη γραμματεία ή να την αποστείλετε μέσω e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Η κάρτα αυτή είναι προσωπική  & έχει ισχύ 1 έτος καθώς επίσης θα γίνεται δεκτή σε ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΓΩΝΑ ΤΡΙΑΘΛΟΥ πάρετε μέρος ανά την Ελλάδα.
ΚΑΤ’ ΕΞΑΙΡΕΣΗ, στον συγκεκριμένο αγώνα δεν θα ζητηθεί Δελτίο αθλητή στην Τριαθλητική Ομοσπονδία, ενώ το κόστους του Day Pass (€ 10,-) θα αναληφθεί από την Τ.Ο.Ε.

*Για την έκδοση Κάρτας Υγείας Αθλητή:

 1. Εκτυπώνετε την Κάρτα Υγείας Αθλητή ΤΟΕ (πατήστε το link)
 2. Συμπληρώνετε τα στοιχεία σας και τοποθετείτε φωτογραφία στην ειδική θέση
 3. Σας εξετάζει Καρδιολόγος ΜΟΝΟ, ο οποίος μπορεί να την υπογράψει & σφραγίσει
 4. Την επιδεικνύετε κατά την έλευσή σας στη γραμματεία του αγώνα η την στέλνετε ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η Κάρτα Υγείας Αθλητή, σύμφωνα με το Ν4479/17 είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή σε όλους τους αγώνες της Ομοσπονδίας, αποτελεί προσωπικό έγγραφο του αθλητή και δε συνδέεται με το δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας. Η Κάρτα Υγείας Αθλητή ισχύει για ένα έτος από τη θεώρηση της.

Κόστος εγγραφής:      € 21,50 μέχρι τις 29.1.2023

                                      € 31,- κατόπιν και μέχρι την διοργάνωση 

                                      € 21 μέχρι την έναρξη του αγώνα - λόγω αλλαγών & τροποποιήσεων στη νομοθεσία αναφορικά με τη συμμετοχή των αθλητών στις διοργανώσεις.

KEY_VISUAL.png

Δηλώστε συμμετοχή εδώ

Athletes Kit:

 • Σκουφάκι σιλικόνης
 • T-Shirt αναμνηστικό (ποιοτικό)
 • Σακίδιο
 • Έπαθλο τερματισμού
 • Δώρα και παροχές χορηγών

*πλήρες πακέτο εξασφαλισμένο για εγγραφές μέχρι 29.1.2023. Ο διοργανωτής δεν έχει την υποχρέωση να παραδώσει πακέτο σε αθλητές που ενώ έχουν κάνει εγγραφή, δεν προσήλθαν στη διοργάνωση. Οι παροχές αφορούν στους εγγεγραμμένους αθλητές που έλαβαν μέρος στη διοργάνωση.

Τοποθεσία και ημερομηνία διεξαγωγής:

Το In Pool TRIathlon Chalandri, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό κολυμβητήριο του Χαλανδρίου N. Πέρκιζας - Λεωφ. Πεντέλης 146, Χαλάνδρι 152 34, στις 11 & 12 Φεβρουαρίου. 

Ο Δήμος Χαλανδρίου, συνδιοργανωτής της εκδήλωσης, καλεί τους αθλητές και Τριαθλητές σε μια αθλητική γιορτή, για τη γνωριμία και την ανάπτυξη του σπορ αλλά και την μύηση της νεότερης γενιάς και των Δημοτών, στην αθλητική κουλτούρα που τόσο αγαπά και προσβλέπει.

Αποτελέσματα - βραβεύσεις:

Στη διοργάνωση αυτή δεν υπάρχουν ηλικιακές κατηγορίες, παρά μόνο γενικές κατηγορίες ανά φύλο: γυναίκες - άνδρες.

Προκειμένου για την ανάδειξη των νικητών, θα πραγματοποιηθούν προκριματικές σειρές των 10 ατόμων, οι οποίες θα είναι με διαχωρισμένα φύλα των συμμετεχόντων (γυναίκες - άνδρες χωριστά).

Οι 10 γρηγορότεροι χρόνοι ανά φύλο, θα συνθέσουν τους δύο τελικούς για την ανάδειξη των θέσεων από 1-10 καθώς και για τις 3 θέσεις βάθρου ανδρών - γυναικών.

Σε πραγματικό χρόνο, πρόκειται να είναι διαθέσιμα στο internet σε σύνδεσμο που θα ανακοινωθεί, τα αποτελέσματα και η κατάταξη ώστε να διακρίνονται ανά πάσα στιγμή οι 10 πρώτοι άνδρες και 10 πρώτες γυναίκες.

 

 

 

Διοργάνωση

                                                                    TRIMORE   δήμος

    

Στρατηγικοί Συνεργάτες

Etem_Logo.jpg   elval

   

                                      Χορηγός Εξοπλισμού                                                          Χρυσοί Χορηγοί 

                                               cycle box                                        θεόνη νέο λογότυπο ekka

 

Παιδικές Δραστηριότητες

yogatrainer

 

Αθλητικοί Χορηγοί
         TURBO on   COROS

 

Αιγίδες / Εγκρίσεις

                                                                   triathlon hellas  perifereia small

 

Χάλκινοι Χορηγοί

            minetta new MICROSPORT maurten bella frutta orserro playmobilkoronakisblue hunterpoofmakers      Χορηγοί Επικοινωνίας

                        cosmote newsporfm irun runfun  CYCLE365 action24 

                                                                outdoor bestnews citykidsguide  MomadMedia Partners

                                                                                      innews swimbikerun  live coverage

 

Αρωγοί - Υποστηρικτές

      vector hrx epilektoi imation check a bike epedal PROTYPO  marathonbikes φυσιο σκασκιστικός όμιλος