Date_Chalandri.png  

 

2 days Schedule in waves of 12 athletes

Concept:

Το In Pool TRIathlon είναι μια προσομοίωση ενός αγώνα Τριάθλου, η οποία πραγματοποιείται σε χώρο εγκαταστάσεων κολυμβητηρίου (σε εσωτερικό χώρο -Indoor ή κατά το μεγαλύτερο μέρος του σε εσωτερικό χώρο και το τρέξιμο σε παράπλευρο στάδιο), με χρήση κολυμβητικών διαδρομών για το κολυμβητικό σκέλος,   στατικών ποδηλάτων spinning για το ποδηλατικό και κυρτών διαδρόμων γυμναστικής ή του στίβου του σταδίου, για το σκέλος του τρεξίματος.

Όλα τα μηχανήματα είναι ιδιαίτερα υψηλών προδιαγραφών, ίδια μεταξύ τους και με τις ίδιες ρυθμίσεις, ώστε να διασφαλίζεται με τον τρόπο αυτό η ακεραιότητα στον ανταγωνισμό των αθλητών. Τα μηχανήματα αυτά προσφέρονται από τον χορηγό εξοπλισμού της εκδήλωσης: Cycle Box.

             ΙΝ

Η TRIMORE Sport Events, μέσω των διοργανώσεων αυτών, επιδιώκει να προσφέρει στους αθλητές τη δυνατότητα, σε ελεγχόμενες συνθήκες και με μορφή προπόνησης, να ασκούν το σπορ τους ή να γνωρίζουν το Τρίαθλο ως νέο σπορ και να ανταγωνίζονται, μετρώντας τις επιδόσεις τους σε αγωνιστικό κλίμα, σε περιόδους κυρίως έξω από την κλασική Τριαθλητική σεζόν. Παράλληλα, επιδιώκει να δώσει αναπτυξιακό για το Τρίαθλο χαρακτήρα, ώστε περισσότεροι αθλητές, να αποκτήσουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να αγαπήσουν το σπορ, επεκτείνοντας σταδιακά τη δεξαμενή των Τριαθλητών της χώρας.

Η συνολική Τριαθλητική καταπόνηση, επεκτείνεται χρονικά στα 17- 35 λεπτά (πιο γρήγορα από την πρώτη εφαρμογή στο Χαϊδάρι), ενώ η απόσταση στα 7,8k (από τα 11,6k στο Χαϊδάρι), κατατάσσοντάς το ως Super Sprint TRIathlon. Προκειμένου να προσφέρεται θέαμα και ανταγωνισμός, θα ακολουθηθεί πυραμιδωτή ανάπτυξη στα σπορ με έναρξη και τερματισμό στην πισίνα, ενδιάμεσο πέρασμα από το ποδήλατο δύο φορές και τρέξιμο στο στάδιο μία φορά, σε διπλή όμως απόσταση.

Δηλαδή: Κολύμπι, Ποδήλατο, Τρέξιμο, Ποδήλατο, Κολύμπι.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Χαλανδρίου, ο οποίος αγκαλιάζει την ιδέα, επιθυμεί να προσφέρει καινοτόμες δράσεις στους Δημότες του αλλά και σε αθλητές όλης της χώρας και παράλληλα να δημιουργήσει υποδομή ανάπτυξης του σπορ σε νέους και νέες, προσφέροντας μάλιστα ένα παράλληλο ή/και συμπληρωματικό πλούσιο πρόγραμμα για παιδιά. Το κλειστό Δημοτικό κολυμβητήριο Χαλανδρίου, 25 μέτρων και 13ων διαδρομών κολύμβησης και το παράπλευρο στάδιο, θα αποτελέσουν το αγωνιστικό τερέν του 3ου In Pool TRIathlon στην Ελλάδα και του 2ου In Pool TRIathlon Chalandri 2024. 

in pool1

 Πρόγραμμα:

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί σε σειρές των 12 αθλητών, οι οποίες θα ξεκινούν σε κύματα ανά 40’, ώστε να ολοκληρώνεται κάθε προσπάθεια αθλητή, της προηγούμενης σειράς (εντός 35 λεπτών).

Όλοι οι αθλητές θα εγγραφούν μέσω ειδικής πλατφόρμας της TicketMaster, επιλέγοντας βάσει διαθεσιμότητας (First Register - First Compete), τη σειρά στην ώρα εκκίνησης που επιθυμούν (βάσει του ακόλουθου προγράμματος). Ο διοργανωτής, για λόγους καλλίτερης οργάνωσης βάσει των εγγραφών που θα συμπληρωθούν, ενδέχεται να ζητήσει από αθλητές που έχουν ήδη εγγραφεί, να επιλέξουν άλλη ώρα εκκίνησης (άλλη σειρά), με προσωπική επικοινωνία.

Κάθε αθλητής, οφείλει να δηλώσει την άφιξή του (προσέλευση) στη γραμματεία της διοργάνωσης 60 λεπτά πριν την ώρα εκκίνησης της σειράς του, ώστε αμέσως με την εκκίνηση της προηγούμενης - από εκείνη που θα λάβει μέρος - σειράς, να ξεκινήσει την προετοιμασία του και εφόσον το επιθυμεί, ζέσταμα. Σε περίπτωση μη έγκαιρης προσέλευσης, ενδέχεται να μην του παρασχεθεί η δυνατότητα να αγωνιστεί.

Το αγωνιστικό In Pool TRIathlon πρόγραμμα των δύο ημερών, θα είναι το ακόλουθο, δηλώνοντας και τις σειρές που θα αγωνιστούν:

2 days Schedule in waves of 12 athletes

Παράλληλο και Συμπληρωματικό πρόγραμμα: 


Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024:

17:00 - 19:00    Παιδικά  Aqua Games  -  Ποδηλατική βραδυπορία

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024:

14:00 - 14:30     Kids Swim Together (κολύμπι σε ζευγάρια)

                14:45 - 15:15     Kids Swimming Relays (κολύμπι σε σκυταλοδρομίες)

                         15:30 - 16:15     25Water Polo Sprint Challenge (κολύμπι 25 μέτρων με μπάλα μπροστά)

                       19:00 - 19:30     SwimRun Demo (παρουσίαση του αθλήματος SwimRun)

* Το πρόγραμμα των παράλληλων και συμπληρωματικών εκδηλώσεων, ενδέχεται να τροποποιηθεί.

paidika

 

Λεπτομέρειες αγώνα:
78k Sports Reel per wave

*Ο πίνακας αυτός επιτελεί εκτίμηση και όχι όρια. Cut off όρια δεν υπάρχουν και όλοι οι αθλητές πρέπει να αισθάνονται άνετα να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους.

 Ο αγώνας Τριάθλου περιλαμβάνει την ακόλουθη πυραμιδωτή σειρά:

175 μ Κολύμβηση | 3 χλμ ποδηλασία | 1,5 χλμ Τρέξιμο | 3 χλμ ποδηλασία | 125 μ Κολύμβηση

Οι συμμετέχοντες ακολουθούν τη σειρά των αγωνισμάτων χωρίς διακοπή (ο χρόνος μετρά από την εκκίνηση κολύμβησης μέχρι τον τερματισμό κολύμβησης, εμπεριέχοντας όλες τις εναλλαγές στο ποδήλατο και το τρέξιμο). Υποχρέωση διαλείμματος δεν υπάρχει, παρά μόνο εφόσον το επιθυμούν, εναλλάσσοντας το ένα άθλημα με το άλλο και με την επιβάρυνση του χρόνου που συνεχίζει να μετρά.

Ο αγώνας ξεκινάει με την εκκίνηση που δίνεται από την αφέτη από τον βατήρα ή ακριβώς δίπλα σε εκείνον και ο κάθε αθλητής εισέρχεται αυστηρά στη διαδρομή που έχει οριστεί από τη διοργάνωση. Αν ο αθλητής το επιθυμεί, μπορεί να εισέλθει στην πισίνα και να εκκινήσει τον αγώνα του με το παράγγελμα του αφέτη, σπρώχνοντας τον τοίχο. Το σκουφάκι της διοργάνωσης είναι υποχρεωτικό κατά την κολύμβηση και στην κρίση του αθλητή κατά την εξέλιξη των υπολοίπων σπορ. Η διαπίστωση μη χρήσης του, επιφέρει τιμωρία επιβάρυνσης χρόνου 2 λεπτών. Τελειώνοντας το πρώτο σκέλος της κολύμβησης, ο αθλητής θα πρέπει να εξέλθει της πισίνας ακριβώς παραπλεύρως του βατήρα με ασφάλεια. Εθελοντής/κριτής πρόκειται να βρίσκεται εκεί για να τον βοηθήσει, μόνο αν χρειαστεί βοήθεια κατά την έξοδο από το νερό.

pisina

Στη συνέχεια ο αθλητής θα πρέπει να σκουπιστεί καλά με την προσωπική του πετσέτα (υποχρεωτικό), να ετοιμαστεί (αθλητικά παπούτσια ή SPD*) και μόνο εφόσον ο εθελοντής/κριτής του δώσει το οκ ότι είναι στεγνός, μπορεί να ξεκινήσει το ποδηλατικό σκέλος, στο ποδήλατο που βρίσκεται ακριβώς μπροστά στην διαδρομή που αγωνίζεται και που θα του υποδείξει ο εθελοντής/κριτής. Κατά τη διάρκεια του ποδηλατικού σκέλους, μπορεί να υδροδοτείται μόνο από το προσωπικό του παγούρι με πιπίλα, το οποίο έχει τοποθετήσει πλήρες νερού στο ποδήλατο, πριν την εκκίνηση του αγώνα. Ολοκληρώνοντας το ποδηλατικό σκέλος, μπορεί να ζητήσει από τον εθελοντή/κριτή την επαναπλήρωση του παγουριού του με νερό και την τοποθέτησή του στην ειδική θέση στο ποδήλατό του.

                                                                       2302112186   2302110938

Ακολούθως θα πρέπει να αλλάξει παπούτσια (αν το επιθυμεί ή έχει SPD) για το τρέξιμο και με ιδιαίτερη προσοχή να εξέλθει του κολυμβητηρίου από τη διαδρομή που θα του υποδειχθεί και να εισέλθει στο παράπλευρο στάδιο. Τα παπούτσια στο τρέξιμο είναι υποχρεωτικά. Για το τρέξιμο στο στάδιο, ακολουθεί τη σημασμένη διαδρομή ή τον χλοοτάπητα που θα τον οδηγήσει στο στάδιο για να κάνει τους απαραίτητους 3 ολόκληρους γύρους βάσει υποδείξεων εθελοντών/κριτών και να επανέλθει στο κολυμβητήριο στο ποδήλατό του για να ξεκινήσει το δεύτερο ποδήλατο. Προκειμένου για το τρέξιμο στο στάδιο θα υπάρχει σταθμός νερού βγαίνοντας από το κολυμβητήριο.

                                                                               2302111474  2302112900

Ο κολυμβητής βαίνει προς ολοκλήρωση της προσπάθειάς του, πέφτοντας στην πισίνα κατόπιν του δεύτερου ποδηλάτου, αφού βγάλει τα παπούτσια του και φορέσει σκουφάκι (αν το είχε αφαιρέσει).

Ο τερματισμός του αγώνα κάθε αθλητή πραγματοποιείται ακουμπώντας το χρονόμετρο, κάτω ακριβώς από τον βατήρα εκκίνησης, ολοκληρώνοντας τα 125 μέτρα κολύμβησης.

Κάθε συμμετέχον παρακολουθείται από εθελοντή/κριτή ορισμένο από τη διοργάνωση για την πιστή τήρηση όλων των κανονισμών του αγώνα. Για οποιαδήποτε παράβαση θα υπάρχει χρονική τιμωρία ή και ακύρωση του αθλητή από τον αγώνα.

Κατόπιν ολοκλήρωση του αγώνα του, ο αθλητής θα έχει τη δυνατότητα να λάβει νερό, μπανάνα και τυχόν σνακ.

* Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τα ειδικά παπούτσι SDP αντί των απλών αθλητικών τους παπουτσιών, απλά γυρνώντας το πετάλι στην δεύτερή του όψη. Χρησιμοποιώντας SDP δίνει καλλίτερο δέσιμο στο πετάλι (άρα και απόδοση), στερεί χρόνο όμως η αλλαγή παπουτσιών δύο φορές για το τρέξιμο και πίσω. Είναι στην κρίση του αθλητή.

                    telos

Εξοπλισμός:

Το In Pool TRIathlon, είναι μια εκδοχή Τριάθλου κατά την οποία ο αθλητής προσέρχεται απλά με μια τσάντα και χωρίς να πρέπει να προσκομίσει και χρησιμοποιήσει το ποδήλατό του.

Με αυτό το δεδομένο, ο ίδιος θα πρέπει απαραίτητα ή προαιρετικά να έχει μαζί του τα ακόλουθα:

 1. SPD παπούτσια αν θα χρησιμοποιήσει τέτοια ή αθλητικά παπούτσια για ποδήλατο και τρέξιμο
 2. Κολυμβητικό μαγιό ή trisuit (δεν επιτρέπεται το wetsuit)
 3. Πετσέτα μεγάλη ή μπουρνούζι
 4. Γυαλάκια κολύμβησης (αν επιθυμεί)
 5. Ρολόϊ (αν επιθυμεί)
 6. Παγούρι με πιπίλα (αν επιθυμείτε να πιείτε νερό κατά τη διάρκεια του ποδηλάτου)

Δήλώση Συμμετοχής:

Οι συμμετοχές στη διοργάνωση θα είναι 300 και θα τηρηθεί αυστηρή προτεραιότητα, βάσει χρονικής καταχώρησης στη φόρμα εγγραφών στην TicketMaster, ανεξαρτήτως φύλου (δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός θέσεων ανδρών και γυναικών). Οι 12άδες (σειρές) θα σχηματίζονται βάσει υποβολής ανά φύλο. Πέραν των 300ων, αριθμός στον οποίο θα κλείσουν οι εγγραφές, πρόκειται να ανοίξουν για υποδοχή 20 αιτημάτων, ανεξαρτήτως φύλου αλλά με προτεραιότητα (χωρίς υποβολή χρημάτων), ώστε σε περίπτωση ακύρωσης κάποιας εγγραφής, με σειρά προτεραιότητος να κληθούν αντικαταστάτες.

Βάσει νομοθεσίας, κάθε αθλητής, προκειμένου να συμμετάσχει σε οποιονδήποτε αγώνα τριάθλου, υποχρεούται να είναι κάτοχος εν ισχύ Κάρτας Υγείας Αθλητή (από οποιοδήποτε άθλημα) και θεωρημένου Δελτίου Αθλητή* στην Τριαθλητική Ομοσπονδία Ελλάδος. Αυτά, θα πρέπει να επιδεικνύονται στη γραμματεία κατά την έλευσή του σε οποιονδήποτε αγώνα τριάθλου, ενώ τυχόν μη επίδειξή τους επιφέρει την ακύρωση της συμμετοχής του.

*Κατ’ εξαίρεση, στην περίπτωση μη ύπαρξης Δελτίου Αθλητή, χωρίς πρόσθετα δικαιολογητικά, ο αθλητής οφείλει στο website της Τριαθλητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος να εκσόσει Ημερήσια εγγραφή (Day Pass), το κόστος του οποίου (€ 10,-),συνεισφέροντας στη νέα εποχή του Τριάθλου στην Ελλάδα.

 

Συγκεκριμένα για τη συμμετοχή σας στο 2ο In Pool TRIathlon Chalandri, είναι υποχρεωτική βάσει της κείμενης νομοθεσίας η Κάρτας Υγείας Αθλητή* (από οποιοδήποτε άθλημα). Την κάρτα αυτή μπορείτε να την επιδείξετε στη γραμματεία ή να την αποστείλετε μέσω e-mail στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Η κάρτα αυτή είναι προσωπική  & έχει ισχύ 1 έτος καθώς επίσης θα γίνεται δεκτή σε ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΓΩΝΑ ΤΡΙΑΘΛΟΥ πάρετε μέρος ανά την Ελλάδα.

*Για την έκδοση Κάρτας Υγείας Αθλητή:

 1. Εκτυπώνετε την Κάρτα Υγείας Αθλητή ΤΟΕ (πατήστε το link)
 2. Συμπληρώνετε τα στοιχεία σας και τοποθετείτε φωτογραφία στην ειδική θέση
 3. Σας εξετάζει Καρδιολόγος ΜΟΝΟ, ο οποίος μπορεί να την υπογράψει & σφραγίσει
 4. Την επιδεικνύετε κατά την έλευσή σας στη γραμματεία του αγώνα η την στέλνετε ηλεκτρονικά στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Η Κάρτα Υγείας Αθλητή, σύμφωνα με το Ν4479/17 είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή σε όλους τους αγώνες της Ομοσπονδίας, αποτελεί προσωπικό έγγραφο του αθλητή και δε συνδέεται με το δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας. Η Κάρτα Υγείας Αθλητή ισχύει για ένα έτος από τη θεώρηση της.

*, **, *** Κόστος εγγραφής:      € 23,50 μέχρι τις 28.1.2024

                                                   € 33,- κατόπιν και μέχρι τη διοργάνωση

* Το κόστος αυτό περιλαμβάνει μικρή επιβάρυνση της πλατφόρμας, η οποία θα χρεώσει με 2 ευρώ την πιστωτική σας κάρτα κατά την εγγραφή σας, συνολικά το ποσό που αναγράφεται ανωτέρω.

** Μέσα στην πλατφόρμα σας προτείνεται η προεραιτική αγορά πρόσθετου ασφαλιστικού πακέτου για κάλυψη σε περίπτωση απροβλέπτου συμβάντος. Η ασφάλιση αυτή ουδεμία σχέση έχει με την ασφάλεια του αγώνα που σας παρέχει ήδη η διοργάνωση μέσω της Minetta Ασφαλιστική. Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την πρόσθετη ασφαλιστική κάλυψη που σας παρέχει η πλατφόρμα εγγραφής, πατήστε εδώ

*** Για την εγγραφή σας στην πλατφόρμα - αν δεν είστε ήδη μέλος - θα χρειαστεί να δημιουργήσετε ένα προφίλ χρήστη δίνοντας κάποια στοιχεία σας. Εναλλακτικά μπορείτε να συνδεθείτε μέσω Facebook ή λογαριασμού google.

                                 

Logo and Key Visual together black

Δηλώστε συμμετοχή εδώ

Δείτε τα αποτελέσματα ΕΔΩ

Athletes Kit:

 • Σκουφάκι σιλικόνης
 • T-Shirt αναμνηστικό (ποιοτικό)
 • Σακίδιο
 • Έπαθλο τερματισμού
 • Δώρα και παροχές χορηγών

* Πλήρες πακέτο εξασφαλισμένο για εγγραφές μέχρι 28.1.2024. Ο διοργανωτής δεν έχει την υποχρέωση να παραδώσει πακέτο σε αθλητές που ενώ έχουν κάνει εγγραφή, δεν προσήλθαν στη διοργάνωση. Οι παροχές αφορούν στους εγγεγραμμένους αθλητές που έλαβαν μέρος στη διοργάνωση.

Τοποθεσία και ημερομηνία διεξαγωγής:

Το 2ο In Pool TRIathlon Chalandri, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό κολυμβητήριο του Χαλανδρίου N. Πέρκιζας - Λεωφ. Πεντέλης 146, Χαλάνδρι 152 34, στις 10 & 11 Φεβρουαρίου. 

 

νέο σήμα αναπήρων  Ο χώρος διεξαγωγής του 2ου In Pool TRIathlon Chalandri 2024 είναι προσβάσιμος και διαθέτει χώρο υγιεινής ΑμεΑ

 

Ο Δήμος Χαλανδρίου, συνδιοργανωτής της εκδήλωσης, καλεί τους αθλητές και Τριαθλητές σε μια αθλητική γιορτή, για τη γνωριμία και την ανάπτυξη του σπορ αλλά και την μύηση της νεότερης γενιάς και των Δημοτών, στην αθλητική κουλτούρα που τόσο αγαπά και προσβλέπει.

mpanta

Αποτελέσματα - βραβεύσεις:

Στη διοργάνωση αυτή δεν υπάρχουν ηλικιακές κατηγορίες, παρά μόνο γενικές κατηγορίες ανά φύλο: γυναίκες - άνδρες.

Προκειμένου για την ανάδειξη των νικητών, θα πραγματοποιηθούν προκριματικές σειρές των 12 ατόμων, οι οποίες θα είναι με διαχωρισμένα φύλα των συμμετεχόντων (γυναίκες - άνδρες χωριστά).

Οι 12 γρηγορότεροι χρόνοι ανά φύλο, θα συνθέσουν τους δύο τελικούς για την ανάδειξη των θέσεων από 1-12 καθώς και για τις 3 θέσεις βάθρου ανδρών - γυναικών.

Σε πραγματικό χρόνο, πρόκειται να είναι διαθέσιμα στο internet σε σύνδεσμο που θα ανακοινωθεί, τα αποτελέσματα και η κατάταξη ώστε να διακρίνονται ανά πάσα στιγμή οι 12 πρώτοι άνδρες και 12 πρώτες γυναίκες.

Διοργάνωση

                                                                    TRIMORE   δήμος

    

Στρατηγικοί Συνεργάτες

  ETEM Stratigikoi Elval Stratigikoi

   

                                      Χορηγός Εξοπλισμού                                                                                Χρυσοί Χορηγοί 

                                               cycle box                                         lenovo Zagori Xrysoi 

 

 

            Αθλητικοί Χορηγοί
          on   COROS turbo

 

Αιγίδες / Εγκρίσεις

                                              triathlon hellas  perifereia small Εικόνα2

 

 

Χάλκινοι Χορηγοί

            minetta new MICROSPORT maurten bella frutta orserro playmobilkoronakisblue hunterpoofmakers Κaramolegkos Bronze  

 

 Χορηγοί Επικοινωνίας

                        cosmote newsporfm irun runfun  CYCLE365 action24 

                           outdoor bestnewscitykidsguide DayNight Asimenios Nomad Media iso100 mEDIA                                                                RunNBeat Media FlashNews Media Athlitiko Media TA NEA MediaPatris Media Go outdoor Media                                                           Media Partners

                                                                                      innews swimbikerun  live coverage

 

Αρωγοί - Υποστηρικτές

      vector hrx epilektoi imation check a bike epedal PROTYPO  marathonbikes φυσιο σκασκιστικός όμιλος CGS Yposthriktes