Με σύνθημα “τρέχουμε και κολυμπάμε στα Χανιά, στην Ελλάδα μας”, η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Χανίων, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Χανίων και η OCEANMAN Greece, απηύθυναν κάλεσμα προς κάθε κατεύθυνση, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε αθλητές όλων των επιπέδων με την οικογένεια και την παρέα τους, να ζήσουν φέτος το ξεχωριστό, στα υπέροχα κάθε στιγμή του χρόνου.. Χανιά.

2403210102 20240322 1007839718

Την ιδιαίτερη σημασία των δύο events των Χανίων επίσης ανέδειξε με την σύντομη ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς.

Η Κρήτη, αποτελεί ένα ιδιαίτερα ισχυρό brand για κάθε άνθρωπο πάνω στη γη και τα Χανιά έχουν ήδη κερδίσει την καρδιά ανθρώπων που κατοικούν σε κάθε γωνιά αυτού του πλανήτη, προσφέροντας άπλετα, πολλές και σπάνια συνδυαζόμενες τόσο αρμονικά, παραμέτρους αριστείας. Η ομορφιά της φύσης στις υπέροχες παραλίες, τα Λευκά Όρη, το Φαράγγι της Σαμαριάς, το παλιό λιμάνι, το Ενετικό κάστρο, οι παραδόσεις, τα σπάνια μνημεία, οι ιδιαίτερες γεύσεις, τα εξαιρετικά ακούσματα, οι περήφανοι χοροί, η εκλεκτή διατροφή και κάθε παράμετρος της Χανιώτικης κληρονομιάς/κουλτούρας, αποτελούν πόλο έλξης και θαυμασμού στα πέρατα του κόσμου.

Ο Μαραθώνιος της Κρήτης ο οποίος για 8η φορά έρχεται φέτος στα Χανιά και το OCEANMAN Greece | Chania - Crete, το οποίο για 6η φορά πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη χώρα μας αλλά για πρώτη στα Χανιά κάνοντας ένα νέο ξεκίνημα, αποτελούν την κορωνίδα του οράματος ο αθλητισμός να αποτελέσουν έναν ακόμη πόλο έλξης στον προικισμένο αυτό τόπο.

2403210349 20240322 1895351120  2403210055 20240322 2055633943  2403210177 20240322 1026321212

Σε μια ζεστή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ξεχωριστό περιβάλλον του ξενοδοχείου της COCO-MAT Athens BC δίπλα στο μουσείο της Ακροπόλεως, με οικοδέσποινα την κα Μαρία Λαγού – Marketing Director της Coco-Mat, και την υποστήριξη της Lenovo Νο1 κατασκευαστή ηλεκτρονικών υπολογιστών στον κόσμο, οι διοργανωτές των δύο Events, υποδέχθηκαν τους ανθρώπους των Μέσων Επικοινωνίας και εκλεκτούς καλεσμένους Αθλητισμού και Τουρισμού της χώρας, παρουσιάζοντας με περισσή αγάπη, πάθος και αφοσίωση, τα δημιουργήματά τους, τα οράματα και τις φιλοδοξίες τους.

Έχοντας ήδη πραγματοποιήσει (Μαραθώνιος Κρήτης) και σχεδιάζοντας στο αμέσως επόμενο διάστημα (OCEANMAN) αντίστοιχη παρουσίαση στα Χανιά με στόχο την ενημέρωση των ανθρώπων της τοπικής κοινωνίας, την αθλητική συμμετοχή εκείνων και κυρίως των παιδιών καθώς και την ανεύρεση της απαραίτητης δύναμης εθελοντών (οι οποίοι αποτελούν την ψυχή τέτοιων εκδηλώσεων), στην Συνέντευξη Τύπου αυτή στην Αθήνα, επιδιώκεται η εξωστρέφεια των διοργανώσεων, η επικοινωνία του ξεχωριστού που προτείνουν και καλούνται τα ΜΜΕ κάθε ξεχωριστού κλάδου να συνεισφέρουν στην κατεύθυνση αυτή. Και οι δύο εκδηλώσεις είναι διεθνείς και ενώ έχουν αποστάσεις μεγάλες απευθυνόμενες στους έμπειρους και δυνατούς δρομείς (Μαραθώνια απόσταση) ή κολυμβητές (10χλμ και 5 χλμ), έχουν σχεδιασμό και για τον ερασιτέχνη, αρχάριο ή και κατά περίσταση αθλητή/αθλούμενο προσφέροντας αποστάσεις στα μέτρα του κάθε ενδιαφερόμενου. Ο δρομικός αγώνας προσφέρει τις αποστάσεις 10χλμ, 5 χλμ αλλά και 2,5χλμ που θα μπορούσαν να πραγματοποιήσουν ακόμη και γονείς με παιδιά ή ακόμη και ως περίπατο. Ο κολυμβητικός αγώνας δίνει τη δυνατότητα των 2χλμ και της σκυταλοδρομίας (3 κολυμβητές) των 3 x 750 μέτρων και του παιδικού των 750 μέτρων.

2403210028 20240322 1652870756  2403210087 20240322 1086177305 2403210229 20240322 1729376763 2403210386 20240322 1359066408

Τέλος, πλήθος παιδικών δραστηριοτήτων και άλλων αθλητικών - ψυχαγωγικών - πολιτιστικών εκδηλώσεων μετατρέπουν το αθλητικό event, σε γιορτή και ευκαιρία διασκέδασης για όλους και στις δύο περιπτώσεις.

Το πρόγραμμα και των δύο εκδηλώσεων συνεχίζει να εμπλουτίζεται και να συναρπάζει κάθε ηλικία και οι εγγραφές αναμένουν τους ενδιαφερόμενους να δηλώσουν τη συμμετοχή τους:

Ο Γιώργος Μαυρωτάς, Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, είπε: Πιστεύω ακράδαντα ότι η ανάπτυξη του αθλητισμού για τη χώρα μας, είναι ένα ζήτημα δημοσίου συμφέροντος για τέσσερις λόγους! Η υγεία των πολιτών, οι αξίες που δίνουμε στις νέες γενιές, η οικονομική ανάπτυξη & η εικόνα της χώρας μας! Να ευχηθώ καλή επιτυχία, να κατέβει πολύς κόσμος στα Χανιά, για τα δύο αυτά Event!”

Ο Στέλιος Μιχαηλάκης, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Δήμου Χανίων, είπε: “Η χαρά μου είναι πολύ μεγάλη, σε έναν ευλογημένο τόπο, συνδυαστικά οι αθλητές θα μπορούν να απολαύσουν την εναλλαγή των τοπίων σε αυτές τις δύο μεγάλες διοργανώσεις”

Ο Στρατής Φλεμετάκης - Πρόεδρος Π.ΑΝ.ΕΤΑΙ.Κ. & Περιφερειακός Σύμβουλος Ενότητας Χανίων - Περιφέρεια Κρήτης, είπε: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που σαν Περιφέρεια Κρήτης στηρίζουμε αυτά τα δύο μεγάλα αθλητικά γεγονότα!”

Ο Μανώλης Χαραλαμπάκης - Υπεύθυνος Δημοσίων σχέσεων Συλλόγου Δρομέων Υγείας Χανίων, δήλωσε: “Για 8η συνεχή χρονιά γίνεται η διοργάνωση του Μαραθωνίου της Κρήτης, θα προσπαθήσουμε φέτος το άρωμα της Κρήτης να είναι πολύ έντονο!”

Ο Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, Ειδικός Σύμβουλος του Μαραθωνίου Κρήτης και OCEANMAN Greece director, δήλωσε: Είναι εξαιρετική τιμή για την ομάδα μου κι εμένα, να προτείνουμε στους δρομείς και κολυμβητές κάθε σημείου αυτού του πλανήτη, τα Χανιά για να ζήσουν την τέλεια εμπειρία με την οικογένεια και παρέα τους. Εργαζόμαστε σκληρά αξιοποιώντας κάθε αρωγό αυτής της προσπάθειας -και υπάρχουν πολλοί- ώστε η εμπειρία αυτή να χαραχθεί για πάντα στο μυαλό εκείνων που θα τη ζήσουν. Τους θέλουμε κάθε χρόνο εδώ στα Χανιά, μαζί μ’ εκείνους στους οποίους θα μοιράζονται τις συνεχώς επιδεινούμενα υπέροχες στιγμές της ζωής τους!”

 quotes 20240322 1333498808

 

Βρείτε ΕΔΩ το Live Streaming της Παρουσίασης Τύπου

Βρείτε ΕΔΩ το βίντεο που αφορά στην Παρουσίαση του Crete Marathon

Βρείτε ΕΔΩ το βίντεο που αφορά στην Παρουσίαση του OCEANMAN Greece | Chania - Crete

 

OCEANMAN Greece | Chania - Crete 2024 

Διοργάνωση - Συνδιοργάνωση:      TRIMORE Sport Events - OCEANMAN Greece, Περιφέρεια Κρήτης - Περιφ. Ενότητα Χανίων, Δήμος Χανίων 

Στρατηγικοί Συνεργάτες:                   ELVAL Colour, ETEM

Χρυσοί Χορηγοί:                                 Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ), Lenovo

Αθλητικός Χορηγός:                           TURBO

Ασημένιοι Χορηγοί:                           Coco-Mat 

Χορηγός Μετακίνησης:                     ΑΝΕΚ LINES

Χάλκινοι Χορηγοί:                              ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική, F.Lli Orsero - Bella Frutta, Microsports, Δ. Κορωνάκης Α.Ε., Blue Hunter, PoufMakers, Maurten 

Αιγίδες - Εγκρίσεις:                            Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΚΟΕ), Περιφέρεια Κρήτης - Περιφ. Ενότητα Χανίων

Media Partners:                                  In News, SwimBikeRun.gr, LiveCoverage.gr

Σταθεροί συνεργάτες:                       Protypo, Marathon Bikes, Vector, HPX, 1MATION, Check A Bike

-------------

Website

 

www.diaplous-ssda.gr

www.trimore.gr

www.xterraplanet.com/event/xterra-greece

www.oceanmanswim.com/chania-greece/

Facebook

 

trimoresportevents

xterragreece

SwimRunHydra

OCEANMANGreece

Instagram

 

@trimoresportevents

@greecexterra

@swimrunhydra

@oceanman.greece

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Η TRIMORE, brand της diaplouss.s.d.a. Ltd, δημιουργήθηκε το 2014 και αναπτύσσει όλο το business unit: Premium Sport Events Organizing. Έχει σχεδιάσει το Nafplio Triathlon (2015), το Syros Triathlon (2016) και απέκτησε την εκπροσώπηση της XTERRA στην Ελλάδα (2017). Έκτοτε, ως XTERRA Greece, διοργανώνει τον μοναδικό αγώνα Off Road Τριάθλου στην Ελλάδα, μέρος του European & World Tour της XTERRA Planet και προκριματικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος XTERRA κάθε έτους. Παράλληλα, διοργανώνει την περίφημη κολυμβητική συνάντηση κολύμβησης Open Water XTERRA Open Water Swimming Challenge. Σχεδίασε και υλοποίησε τον πρώτο αγώνα SwimRun της Ελλάδος, στην Ύδρα (2018) και απέκτησε την εκπροσώπηση στη χώρα μας του ISOMAN Triathlon Equalized (2018), διοργανώνοντας για πρώτη φορά το 2019 στην Καστοριά και στο Ρέθυμνο, αγώνες Sprint ISOMAN και το 2020 Quarter ISOMAN στο Ρέθυμνο και αργότερα στην Καστοριά. Τον Ιούλιο του 2021 η TRIMORE για μια ακόμη φορά καινοτόμησε σχεδιάζοντας και πραγματοποιώντας το 1ο In Pool TRIathlon, ανοίγοντας νέα προοπτική στο άθλημα του Τριάθλου. Στο πλαίσιο Κοινωνικής Υπευθυνότητος, τον Οκτώβριο του 2022, μια Περιβαλλοντική δράση με την ονομασία Clean Ocean, σχεδιάστηκε και έκανε το πρώτο βήμα στο νησί της Υδρούσας στην περιοχή της Βούλας, επιχειρώντας τον καθαρισμό των βυθών της θάλασσας από τα ελαστικά οχημάτων. Το Clean Ocean συνεχίζεται και εμπλέκει τον κάθε ένα στην περεταίρω ανάπτυξή του με ενεργοποίηση Λογισμικής εφαρμογής χωροθέτησης ελαστικών στο χάρτη της Ελλάδος. Τον Ιανουάριο του 2024, η TRIMORE αποτελώντας πλέον και την OCEANMAN Greece, ανακοινώνει την διοργάνωση του OCEANMAN Greece | Chania - Crete. Σήμερα, η TRIMORE, παράλληλα ως XTERRA Greece, ISOMAN Hellas, SwimRun Hellas και OCEANMAN Greece, με πλήθος βραβεύσεων, διακρίσεων και αναγνωρίσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό ως φορέας θεματικού - αθλητικού τουρισμού εμπειρίας, απευθυνόμενη σε όλα τα επίπεδα και ηλικίες αθλητών, έχει στο ιστορικό της 31 άκρως επιτυχημένα events, σε εξαιρετικές περιοχές της Ελλάδος, οι οποίες συνθέτουν το TRIMORE Multisports TOUR: Ναύπλιο, Σύρος, Χαλκιδική, Βουλιαγμένη, Ύδρα, Βάρκιζα, Ξάνθη, Καστοριά, Ρέθυμνο, Βούλα, Χανιά και με καθιερωμένο το μότο: Being More Adventurous!