swimrunhydra1

Date_XTERRA_2.png

XTERRA Greece | Vouliagmeni, Athens-HELLAS (Greece)

XTERRA Greece | Vouliagmeni Off Road TRIathlon/Aquathlon

Tο κορυφαίο διεθνές τριαθλητικό event XTERRA Greece Off Road Triathlon/Aquathlon, ήρθε στην Ελλάδα το 2013 στη Λίμνη Πλαστήρα. Η εξαιρετική αυτή περιοχή της Ελλάδος φιλοξένησε τις τρεις πρώτες διοργανώσεις (2013, 2014, 2015) και το 2016 η διοργάνωση, έχοντας πια μεγαλώσει πολύ και αποκτήσει δυνατή υπόσταση στο διεθνές προσκήνιο, μεταφέρθηκε στη Βουλιαγμένη. Ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, φιλοξενεί στην Αθηναϊκή Ριβιέρα (Πλαζ Βουλιαγμένης) το event, το οποίο κάθε χρόνο αναπτύσσεται και αποτελεί πλέον έναν από τους αγαπημένους προορισμούς της αφρόκρεμας του παγκόσμιου Off Road Τριάθλου.

XTERRA Greece | Vouliagmeni Off Road TRIathlon

Μια ξεχωριστή αθλητική περιπέτεια, το XTERRA συνδυάζει τη δυναμική κολύμβηση με την ποδηλασία στο βουνό και το εκτός δρόμου τρέξιμο. Το τερέν του βουνού, στο Νότιο Υμηττό πάνω από Βάρκιζα και Βουλιαγμένη, απαρτίζεται από διαδρομές που έχουν σχεδιαστεί με αγάπη για τη φύση και τα σπορ, μέτριας προς μεγάλης δυσκολίας και με τρόπο ώστε οι κορυφαίοι επαγγελματίες αθλητές να ολοκληρώνουν την μεγάλη απόσταση, σε περίπου δύο ώρες και 30 λεπτά. Παράλληλα βέβαια, είναι ιδανικό τερέν για να ξεκινήσει κάποιος το εκτός δρόμουΤρίαθλο, δεδομένου ότι δίνει την ευκαιρία σε κάποιον που δεν θα κινηθεί με μεγάλη ταχύτητα, να παραμείνει ασφαλής σε όλη τη διαδρομή.
Γενικά -όπως συμβαίνει στο Τρίαθλο-, το κολύμπι αποτελεί το 10% του συνολικού χρόνου του αγώνα, το ποδήλατο βουνού το 65%, και το τρέξιμο το 25%.
Όλα ξεκίνησαν για το XTERRA με τον πρώτο αγώνα το 1996 στο Maui της Χαβάης, όπου για πρώτη φορά δοκιμάστηκε το Τρίαθλο στην ορεινή και πιο απαιτητική εκδοχή του!
Σήμερα, πλέον των 240 αγώνων XTERRA, πραγματοποιούνται σε περισσότερες από 29 χώρες σε όλο τον κόσμο (World Tour) σε 5 Ηπείρους, μεταξύ των οποίων 17 στην Ευρώπη (European Tour) και 22 Πολιτείες της Αμερικής (που θεωρείται μία χώρα από τις 29). Όλες οι διοργανώσεις δίνουν την δυνατότητα στους αθλητές με τις κορυφαίες επιδόσεις στην ηλικιακή τους κατηγορία, να προκριθούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα XTERRA που διεξαγόταν στο τέλος κάθε χρόνου μέχρι το 2021 στο Maui της Χαβάης, ενώ απ' το 2022 ξεκίνησε και πραγματοποιείται στο Trentino/Molveno της Ιταλίας. Στην Ελλάδα, πραγματοποιούνται επίσης αγώνες sprint απόστασης (μισή σε σχέση με τη Full XTERRA απόσταση) καθώς και παιδικοί αγώνες Cross Aquathlon, με στόχο την ανάπτυξη του σπορ και την παρακίνηση περισσοτέρων να ασχοληθούν. Το σπορ δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής αθλητών σε σκυταλοδρομίες και στις δύο αποστάσεις, με στόχο να παρέχεται η ευκαιρία της εμπειρίας συμμετοχής σε περισσότερους αθλητές ακόμη και μεμονωμένων αθλημάτων του Τριάθλου. Παράλληλα, πρόγραμμα προπονήσεων στο τερέν του αγώνα, υλοποιείται τους τελευταίους μήνες πριν την ετήσια διοργάνωση, με στόχο εκκολαπτόμενοι Off Road Τριαθλητές, να εγκλιματιστούν σε συνθήκες πραγματικού αγώνα από παλαιότερους και εμπειρότερους.

 

             triathlon hellas

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΡΙΑΘΛΟΥ CROSS TRIATHLON ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 

TRIathlon Off Road

Μεγάλη (πλήρης) Απόσταση|Full Distance
Οι τυπικές αποστάσεις της μεγάλης (πλήρους) απόστασης είναι 1.5 χλμ  δυναμικό κολύμπι (τρέξιμο κατά την εκκίνηση στην άμμο και στο γύρισμα για τη δεύτερη περιστροφή), 30 χλμ ποδηλασία στο βουνό (ποδήλατο βουνού) και 10 χλμ τρέξιμο εκτός δρόμου.

Μικρή Απόσταση - Αναπτυξιακή|Sprint Distance
Η μικρή (Sprint) απόσταση είναι 750μ. δυναμικό κολύμπι, 15χλμ ποδηλασία στο βουνό (ποδήλατο βουνού) και 5χλμ τρέξιμο εκτός δρόμου.

Cross Aquathlon

Το Cross Aquathlon πραγματοποιείται ταυτόχρονα με το Off Road Triathlon, συνεπώς δεν μπορεί κάποιος αθλητής να δηλώσει συμμετοχή και στα δύο.

Μεγάλη (πλήρης) Απόσταση|Full Distance
Οι τυπικές αποστάσεις της μεγάλης (πλήρους) απόστασης είναι 1.5 χλμ δυναμικό κολύμπι (τρέξιμο στην άμμο κατά την εκκίνηση και την έναρξη του δεύτερου γύρου)  και 10 χλμ τρέξιμο εκτός δρόμου (στο βουνό).

Μικρή Απόσταση - Αναπτυξιακή|Sprint Distance
Η μικρή (Sprint) απόσταση είναι 750μ. δυναμικό κολύμπι και 5χλμ τρέξιμο εκτός δρόμου.

XTERRA: Aληθινό, Αυθεντικό, Αγωνιστικό!

Το σύνθημα του XTERRA είναι “Ζήσε Περισσότερα” (Live More) ενθαρρύνοντας ανθρώπους όλων των ηλικιών, φύλων και αθλητικών επιπέδων, να δοκιμάσουν, να προσπαθήσουν, να χαρούν τη συμμετοχή, να έρθουν σε επαφή με τη φύση και να την εξερευνήσουν, να γνωρίσουν ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα, να ανταγωνιστούν με σεβασμό και ευγενή άμυλα, να παραμείνουν ενεργοί με τον αθλητισμό, να διασκεδάσουν!

Η Μητέρα Φύση είναι ο μόνος σου “Αντίπαλος”

Παρά το γεγονός ότι μερικοί από τους καλλίτερους τριαθλητές, ορεινούς ποδηλάτες, δρομείς και αθλητές περιπέτειας από όλο τον κόσμο αγωνίζονται στο XTERRA, οι αγώνες δεν είναι μόνο γι’ αυτούς.
Είναι για όλους!
Το XTERRA είναι ταυτισμένο με την ιδέα της παρέας, της συντροφικότητας, της περιπέτειας, και της προώθησης ενός υγιεινού και δυναμικού/δραστήριου τρόπου ζωής.

Στους αγώνες XTERRA εκτός από μεμονωμένους αθλητές, έχουν την δυνατότητα να αγωνιστούν και ομάδες σκυταλοδρομίας αποτελούμενες από 2-3 αθλητές/αθλήτριες. Αυτό δίνει την δυνατότητα σε μια παρέα φίλων, συναδέλφων, συναθλητών, σωματείων, συλλόγων, εταιριών κλπ, να λάβουν μέρος σε μια κορυφαία διοργάνωση, και να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία σε ένα οργανωμένο, ασφαλές και ιδιαίτερα ευχάριστο περιβάλλον.

XTERRA Greece | Vouliagmeni

Organization / Co - Organization

 xterra blackVVV TRIMORE

 

Strategic Partners


      Etem_Logo.jpg  elval

 

Golden Sponsors

jeep  eot golden sponsor ZAGORI  lenovo 

                                                                                                      

   

Athletic Sponsors

                                                                   onCOROS

 

Silver Sponsors 

 cocomat logo new Tyres

 

XTERRA Europe Official Sponsors 

              ELLERRE     vittoria the ride aheadzoggs official

 

Bronze Sponsors

     minetta new καραμολέγκος MICROSPORT poofmakers mrtrimmaurten bella frutta orserro  blackmile  cookworld LogoXilinesKataskeyes camper  D.Koronakis.png blue hunter truebites nakas bronze

 

Auspices - Approvals

                                                                                                                     triathlon hellas εοτ νέο λογότυπο ΥΠΑΙΘ    

     

     

 Media Sponsors 

cosmote new sporfm  irun  runfun  CYCLE365  action24  outdoor  bestnews citykidsguide noupou Momad

 

Media & Strategic Communication Partners

innews swimbikerun  live coverage

 

Supporters

marathonbikes vouliagmeni beach εταδ edny melissamelidonies imation  onezipper epilektoi check a bike metron groupiek mudnomads polaris  nov  vector hrx PROTYPO OSTRACON pelopas vector zahos grillkenny logo φυσιο theinventors CGS YposthriktesFitnessvibe Supporters XTERRA

    

Hospitality Sponsors

                                                   VOULIAGMENI SUITES stefanakis hotel athenian riviera glyfadarivierahotel  seaview  apollonia  blue pines logo