swimrunhydra1

 Event Date XTERRA GREECE 2025

XTERRA Greece | Vouliagmeni - Διαδρομή Κολύμβησης

Μεγάλη (πλήρης) Απόσταση |  Full Distance: 2 στροφές των 750μ.

Μικρή (αναπτυξιακή) Απόσταση |  Sprint Distance: 1 στροφή των 750μ.

20251 Swimmin Plan with Support Team

Beach Map1


TZ Elite Athletes 

TZ Age Group Athletes

XTERRA Greece | Vouliagmeni - Διαδρομή Ποδηλάτου

 Mεγάλη (πλήρης) Απόσταση | Full Distance: 2 στροφές των 15km

Μικρή (αναπτυξιακή) Απόσταση | Sprint Distance: 1 στροφή των 15km

photo_2023-02-28_16-17-55.jpg 

Bike 1

Bike

 

 

XTERRA Greece | Vouliagmeni - Διαδρομής Τρεξίματος

Μεγάλη (πλήρης) Απόσταση |  Full Distance: 2 στροφές των 5χλμ (συνολικά υψομετρικά: 332μ).

Μικρή Απόσταση (Αναπτυξιακή) |  Sprint Distance: 1 στροφή των 5χλμ (συνολικά υψομετρικά: 202μ.)

                                      Running_-_Coros_1.jpg      Running_-_Coros_2.jpg 

Run 1

Run 2

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Στον ακόλουθο χάρτη παρατίθεται η κίνηση ποδηλάτου (μπλέ χρώμα) και τρεξίματος (κόκκινο χρώμα), ώστε να γίνουν αντιληπτά τα σημεία κοινής κίνησης, άρα και αυξημένης προσοχής!

20251 Beach Plan with Volunteers


 Αναλυτική περιγραφή κανονισμών, προδιαγραφών και λεπτομερειών αγώνα!

Εισαγωγή - Λίγα λόγια για το XTERRA

Το XTERRA Off Road Triathlon Championship αποτελεί τμήμα του European Tour της XTERRA Planet. Όπως όλοι οι άλλοι Ευρωπαϊκοί και άλλων ηπείρων αγώνες, φιλοξενούν το πρωτάθλημα των επαγγελματιών αθλητών (Elite/PRO) που αγωνίζονται σε μια ξεχωριστή δική τους αλληλουχία αγώνων, στην οποία διεκδικούν τίτλους και χρηματικά έπαθλα χωρών και ηπείρων, ενώ επίσης αγωνίζονται στους τελικούς της Hawaii που πραγματοποιούνται στα τέλη κάθε έτους στο Maui και αναδεικνύουν τον παγκόσμιο πρωταθλητή κάθε φύλου. Η απόσταση Τριάθλου του τελικού είναι η Full Distance: 1,5k κολύμπι | 30k ορεινό ποδήλατο | 10k τρέξιμο βουνού.

Παράλληλα, στους τελικούς της Hawaii αγωνίζονται στον ίδιο αγώνα και πάντα στην Full Distance, αθλητές ηλικιακών κατηγοριών, οι οποίοι κερδίζουν την πρόκρισή τους (Slot), στους εθνικούς αγώνες πρόκρισης, ένας εκ των οποίων είναι το XTERRA Greece Off Road Championship. Οι ηλικιακές κατηγορίες (age groups) είναι: 15-19 | 20-24 | 25-29 | 30-34 | 35-39 | 40-44 | 45-49 | 50-54 | 55-59 | 60-64 | 65-69 | 70-74. Στην κατηγορία αυτή (Age groups) είναι δυνατόν να αγωνιστούν αθλητές όλων των επιπέδων, ακόμη και αρχάριοι.

Ιδιαίτερα για τους αρχάριους όμως, αλλά και για λόγους ανάπτυξης του Off Road Triathlon, έχει δημιουργηθεί η απόσταση Sprint: 0,75k κολύμπι | 15k ορεινό ποδήλατο | 5k τρέξιμο βουνού. Τα relays (σκυταλοδρομίες) που μπορούν να σχηματίσουν 2 ή 3 αθλητές καθώς και το Cross Aquathlon που επίσης πραγματοποιείται σε δύο αποστάσεις: Full Distance 1,5k κολύμπι | 10k τρέξιμο βουνού και Sprint Distance 0,75k κολύμπι | 5k τρέξιμο βουνού αποτελούν επιλογές αθλητών που επιχειρούν ένταξη στις τάξεις του XTERRA Spirit.

 

Λεπτομέρειες αγώνα - XTERRA Greece Off Road Triathlon

Ο αγώνας πραγματοποιείται με επίκεντρο (Athletes Village) την πλάζ της Βουλιαγμένης και πέραν της κολύμβησης που πραγματοποιείται στον κόλπο μπροστά στην πλαζ, εκτείνεται στην ορεινή έκταση του νοτίου Υμηττού, ακριβώς πάνω από τη Βουλιαγμένη και τη Βάρκιζα και σε μικρό τμήμα της πόλης της Βουλιαγμένης.

Όλοι οι αθλητές οφείλουν να παραλάβουν το athletes kit τους με όλα τα απαραίτητα από τη γραμματεία της διοργάνωσης που λειτουργεί σε ωράριο που ανακοινώνεται στο site (πρόγραμμα) τις προηγούμενες ημέρες και μέχρι τη διεξαγωγή του Race Brief, το οποίο διενεργείται την προηγούμενη του αγώνα το απόγευμα, βάσει προγράμματος και είναι αυστηρά υποχρεωτική η παρακολούθησή του από τους αθλητές.

Η ζώνη αλλαγής ανοίγει στις 07:00 της ημέρας του αγώνα και παραμένει ανοικτή για την τοποθέτηση των ποδηλάτων μέχρι τις 08:30 για τη Full distance και τις 09:15 για την Sprint Distance. Για να εισέλθει αθλητής με ποδήλατο μέσα στη ζώνη, πραγματοποιείται έλεγχος από τον κριτή της διοργάνωσης (ποδήλατο, bib number ποδηλάτου, βραχιόλι, κράνος, αυτοκόλλητα, tattoo). Ο κριτής έχει το δικαίωμα να απαγορεύσει την έλευση αθλητή αν κάτι δεν είναι όπως πρέπει (π.χ. ελαττωματικό κράνος). Οι ποδηλάτες των relays θα πρέπει να είναι εντός ζώνης αλλαγής με την εκκίνηση του κολυμπιού, αλλιώς δεν θα τους επιτραπεί να εισέλθουν. Οι δρομείς των Relays θα πρέπει να εισέλθουν μέχρι τις 10:30 Full distance ή 10:15 Sprint distance. Επιτρέπεται μόνο μία είσοδος αθλητή και όχι έξοδος, όπως επίσης δεν εξέρχεται ποδήλατο μέχρι το τέλος του αγώνα παρά μόνο για το ποδηλατικό σκέλος από την έξοδο της ζώνης αλλαγής.

Κάθε αθλητής οφείλει να έχει τακτοποιημένο το χώρο του στη ζώνη αλλαγής και τα πράγματά του εντός του ειδικού καλαθιού κάτω από το ποδήλατό του. Η θέση του ορίζεται από τον αριθμό του, ο οποίος είναι εφαρμοσμένος και στο καλαθάκι του. Τα ποδήλατα οφείλουν να είναι σωστά τοποθετημένα στο Rack, ώστε να μην εξέχουν και εμποδίζουν. Εγκαταλείποντας τη ζώνη αλλαγής για την εκκίνηση, θα πρέπει όλα τα πράγματα του αθλητή να είναι εντός του καλαθιού του ή εφαρμοσμένα πάνω στο ποδήλατο (κράνος, spd κλπ).

Τεχνική Βοήθεια ποδηλάτων θα είναι στη διάθεση των αθλητών σε όλη τη διάρκεια από τις 07:00 - 08:30 που θα κλείσει η ζώνη αλλαγής, ενώ στην είσοδο τη ζώνη αλλαγής θα βρουν νερό για τα παγούρια τους.

Πριν την εκκίνηση, όλοι οι αθλητές θα πρέπει να βρίσκονται στην πλαζ κατ’ ελάχιστον 15 λεπτά πριν για την τεχνική ενημέρωση (Race brief). Οι εκκινήσεις θα πραγματοποιηθούν ξεχωριστά για τους Elite/PRO αθλητές (2 λεπτά νωρίτερα, άνδρες - γυναίκες μαζί) και τους age groupers (άνδρες - γυναίκες μαζί). Οι αθλητές θα πρέπει να διαλέξουν εγκαίρως τις θέσεις τους, να μην σπρώχνονται και να περιμένουν σε ευθεία γραμμή εκεί που θα τους υποδειχθεί.

Της εκκίνησης που μπορεί να δοθεί ανά πάσα στιγμή, προηγείται το παράγγελμα “take your marks”. Ακολούθως ο Race Director δίνει εκκίνηση με την κόρνα ή/και σειρήνα.

Κατόπιν της εκκίνησης των Elite/PRO αθλητών (09:00) και των age groupers της Full distance (09:02), θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση της Sprint distance (10:50).

Είναι ευθύνη κάθε αθλητή να γνωρίζει τη διαδρομή του καθώς και το γύρο που πραγματοποιεί (για τη Full distance).

Ο αθλητής έχει το δικαίωμα να φορά wetsuit χωρίς να τον κατατάσσει αυτό σε κάποια άλλη κατηγορία. Το wetsuit απαγορεύεται αν η θερμοκρασία της θάλασσας είναι πάνω από 24,9°C ενώ είναι υποχρεωτική αν είναι κάτω από 18°C.

Κατά την κολύμβηση, η απόσταση μέχρι την πρώτη σημαδούρα είναι 200μ.

Η χρήση του σκουφιού της διοργάνωσης είναι υποχρεωτική, όπως επίσης και η εφαρμογή του tattoo με τον μοναδικό αριθμό στο μπράτσο ή στη θέση αυτή στη στολή.

Δεν επιτρέπονται βατραχοπέδιλα, χεράκια, βαρελάκια, αναπνευστήρες, εξοπλισμός μουσικής στα αυτιά ή άλλος βοηθητικός εξοπλισμός, ενώ τυχόν τέτοια παράβαση ή/και αποφυγή περάσματος εξωτερικά σημαδούρας, επιφέρει ακύρωση χωρίς προειδοποίηση.

Εξερχόμενοι οι αθλητές από τη θάλασσα, διέρχονται κάτω από την αψίδα και ακολουθούν τρέχοντας τη σημασμένη διαδρομή και εισέρχονται στη ζώνη αλλαγής για να βρούνε το ποδήλατό τους. Στη διαδρομή αυτή θα βρουν και νερό σε μπουκαλάκι, εφόσον το επιθυμούν για να δροσιστούν.

Οφείλουν να τοποθετήσουν όλο τον εξοπλισμό θαλάσσης εντός του καλαθιού τους (wetsuit, σκουφάκι, γυαλάκια) ώστε να μην εμποδίζει το πέρασμα άλλων αθλητών. Ο αθλητής πρέπει να εφαρμόσει καλά την ελαστική ζώνη με το bib number (πίσω το νούμερο στο ποδηλατικό σκέλος) καθώς και το κράνος τους πριν ξεκινήσει να κινηθεί προς την έξοδο της ζώνης αλλαγής. Εντός της ζώνης αλλαγής απαγορεύεται ο αθλητής να καβαλήσει το ποδήλατό του, και το οδηγεί με το χέρι περπατώντας ή τρέχοντας μέχρι την ειδική θέση αμέσως μόλις εξέλθει της ζώνης αλλαγής, που μπορεί να το καβαλήσει. Τυχόν παράβαση των κανονισμών αυτών επιφέρει ποινή 2’ που μπορεί να γίνει ακύρωση αν είναι πλέον της μίας παράβασης ή κατ’ εξακολούθηση.

Ο ποδηλάτης relay, αναμένει φορώντας το κράνος και τη ζώνη με το bib number του στη θέση του ποδηλάτου, για να λάβει το chip χρονομέτρησης και να ξεκινήσει τρέχοντας με το ποδήλατο ως τη θέση που θα καβαλήσει ακριβώς έξω από τη ζώνη αλλαγής.

Η ποδηλατική διαδρομή είναι Rolling με λίγα τεχνικά σημεία.

Κατά την έξοδο από τη πλαζ, οι αθλητές καλούνται να περάσουν από υπόγεια διάβαση, η οποία όμως χρησιμοποιείται για όλα τα περάσματα (ποδήλατο - τρέξιμο) και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Συνίσταται από τη διοργάνωση, στα σκαλοπάτια καθόδου καθώς και ανόδου, οι αθλητές να μην οδηγούν το ποδήλατο αλλά να το κουβαλούν με προσοχή, για την αποφυγή εμπλοκής ή πρόκλησης ατυχήματος.

Σταθμός τροφοδοσίας θα υπάρχει στα 15χλμ με νερό, ηλεκτρολύτες, μπανάνα. Τα σκουπίδια θα πρέπει να απορρίπτονται μόνο στην αρχή ή το τέλος κάθε σταθμού ώστε να μπορούν οι εθελοντές εύκολα να φροντίζουν για την καθαριότητα. Ποινή 2’ θα επιβαρύνει τους παραβάτες.

Δεν υπάρχει Τεχνικός Σταθμός Βοήθειας, παρά μόνο επέμβασης από την ειδική ομάδα για λόγους υγείας.

Απαγορεύεται η εξωτερική βοήθεια με ποινή ακύρωσης του αθλητή που την έλαβε, παρά μόνο αν είναι από συναθλητή του. Κατ’ εξαίρεση θα μπορούσε να γίνει αποδεχτή βοήθεια που δεν δίνει πλεονέκτημα στον αθλητή και αποδεδειγμένα διασφαλίζει την υγεία του. Σε κάθε τέτοια περίπτωση, ο αθλητής οφείλει να το δηλώσει μόνος στη διοργάνωση, να τεκμηριώσει το μη πλεονέκτημα και η διοργάνωση επιφυλάσσεται να αποφασίσει αν θα δεχθεί την αιτιολόγηση ή αν θα ακυρώσει τον αθλητή.

Οποιαδήποτε στιγμή αθλητής χρειαστεί ιατρική ή άλλη βοήθεια που σχετίζεται με την ασφάλειά του, εγκαταλείποντας τον αγώνα του, ζητά βοήθεια από το πλήρωμα ασφαλείας της διοργάνωσης.

Επιτρέπονται μόνο ποδήλατα MTB με 25’’, 26’’, 27,5’’ ή 29’’ τροχούς, ενώ η χρήση κράνους είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της ποδηλατικής διαδρομής. Τυχόν παραβάτης ακυρώνεται.

Το drafting επιτρέπεται για όλους τους αθλητές, με ιδιαίτερη όμως μέριμνα κατά τις προσπεράσεις. Προτεραιότητα έχουν οι γρήγοροι (εκείνοι που κερδίζουν στροφή), ενώ πρέπει να προσπερνούν από αριστερά προειδοποιώντας φωνάζοντας “on your left”.

Οι συσκευές μουσικής/ήχου απαγορεύονται και στο ποδηλατικό σκέλος όπως και σε όλο τον αγώνα με ποινή ακύρωσης για τους παραβάτες.

Το bike bib number θα πρέπει να παραμείνει σε όλο τον αγώνα στο τιμόνι του ποδηλάτου με τρόπο ώστε να φαίνεται ο αριθμός από μπροστά, ενώ η ελαστική ζώνη θα πρέπει να είναι γυρισμένη ώστε ο αριθμός σε αυτή να φαίνεται από πίσω. Ποινή 2’ στους παραβάτες.

Αν κάποιος αθλητής επιβεβαιωθεί ότι απέφυγε να περάσει από την ενδεδειγμένη διαδρομή και οριοθετημένη διαδρομή, θα λάβει κατ’ ελάχιστον 2’ ποινή, ενώ αναλόγως της παράβασης μπορεί να ακυρωθεί από τη διοργάνωση. Είναι ευθύνη του αθλητή να γνωρίζει τη διαδρομή που ορίζει ο αγώνας.

Ολοκληρώνοντας το ποδηλατικό σκέλος, οι αθλητές πλησιάζοντας στη είσοδο της ζώνης αλλαγής, κατεβαίνουν από το ποδήλατο και κρατώντας το στο χέρι οδεύουν με προσοχή στη θέση τους.

Το κράνος αφαιρείται αφού το ποδήλατο τοποθετηθεί στο Rack και τοποθετείται στο καλαθάκι μαζί με τα spd.

Ο αθλητής φοράει τα παπούτσια τρεξίματος, γυρίζει την ελαστική ζώνη ώστε το νούμερο να φαίνεται από εμπρός πλέον και αφού ετοιμαστεί, ξεκινά το τρέξιμό του.

Αθλητές relay, αναμένουν στη θέση του ποδηλάτου τον συναθλητή τους, λαμβάνουν το chip χρονομέτρησης και την ελαστική ζώνη την οποία τοποθετούν ώστε το νούμερο να φαίνεται από εμπρός και ξεκινούν το τρέξιμο της ομάδος τους.

Στο τρέξιμο (9,8k για τη Full distance ή 6,2k για τη Sprint distance), οι αθλητές θα βρουν νερό και μπανάνα ως ανεφοδιασμό στο 1ο και το 4,2 χλμ.. Τα σκουπίδια θα πρέπει να απορρίπτονται μόνο στην αρχή ή το τέλος κάθε σταθμού ώστε να μπορούν οι εθελοντές εύκολα να φροντίζουν για την καθαριότητα. Ποινή 2’ θα επιβαρύνει τους παραβάτες, ενώ η επανάληψη επιφέρει ακύρωση.

Δεν υπάρχει Τεχνικός Σταθμός Βοήθειας, παρά μόνο επέμβασης από την ειδική ομάδα για λόγους υγείας.

Τα bib numbers των αθλητών στην ελαστική ζώνη, θα πρέπει να είναι εμφανή από εμπρός σε όλη τη διάρκεια του δρομικού τους αγώνα, με ποινή 2’ για τους παραβάτες ή και ακύρωση αν τερματίσουν χωρίς το νούμερο στη σωστή θέση ώστε να είναι εμφανές κατά τον τερματισμό τους για τυχόν ενστάσεις. Συσκευές μουσικής/ήχου απαγορεύονται με ποινή ακύρωσης στους παραβάτες.

Αν κάποιος αθλητής επιβεβαιωθεί ότι απέφυγε να περάσει από την ενδεδειγμένη διαδρομή και οριοθετημένη διαδρομή, θα λάβει κατ’ ελάχιστον 2’ ποινή, ενώ αναλόγως της παράβασης μπορεί να ακυρωθεί από τη διοργάνωση. Είναι ευθύνη του αθλητή να γνωρίζει τη διαδρομή που ορίζει ο αγώνας.

Οι αθλητές κολύμβησης ή ποδηλάτου των relays, οφείλουν να αναμένουν το δρομέα τους 150 μέτρα πριν το τερματισμό ώστε να τερματίσουν ως ομάδα όλοι μαζί. Μετάλλια τερματισμού δίνονται μόνο στη γραμμή τερματισμού και όχι κατόπιν.

Τερματίζοντας οι αθλητές λαμβάνουν μετάλλιο τερματισμού και νερό και κατόπιν εισέρχονται σε ειδική ζώνη αποθεραπείας/αποκατάστασης, Ιατρικής φροντίδας και πρόχειρου γεύματος. Αθλητές που εξέρχονται αυτού του χώρου, δεν έχουν δικαίωμα να εισέλθουν εκ νέου. Τα chip χρονομέτρησης δεν παραδίδονται στον τερματισμό και φυλάσσονται γιατί μόνο παραδίδοντας αυτό ο αθλητής θα παραλάβει το ποδήλατό του.

Παραλαβή ποδηλάτων κατόπιν του αγώνα πραγματοποιείται μετά τις 12:30 εκτός αν διαφορετικά ανακοινώσει ο διοργανωτής δια μικροφώνου. Μόνο με το chip χρονομέτρησης και την επίδειξη βραχιολιού αθλητή - tattoo (με αριθμό) παραδίδονται τα ποδήλατα, στον ίδιο μόνο τον αθλητή και όχι εκπροσώπους του.

Οι χρόνοι των αθλητών και οι θέσεις θα είναι διαθέσιμοι σε ειδική θέση στο διαδίκτυο και οι αθλητές οφείλουν να ελέγξουν και τυχόν να υποβάλουν ενστάσεις κατόπιν ολοκλήρωσης του αγώνα (τελευταίος τερματισμός), επ’ ευθείας στο χρονομέτρη. Μετά τις 15:00 δεν θα γίνονται δεκτές ενστάσεις, ώστε να προετοιμαστούν οι απονομές που θα πραγματοποιηθούν το απόγευμα στις 19:15.

 

 

XTERRA Greece | Vouliagmeni

Organization / Co - Organization

 xterra blackVVV TRIMORE

 

Strategic Partners


      ETEM Stratigikoi Elval Stratigikoi                     REDBULL

 

Golden Sponsors

jeep  eot golden sponsor ZAGORI  lenovo 

                                                                                                      

   

Athletic Sponsors

                                                                   onCOROS

 

Silver Sponsors 

deloitte cocomat logo new Tyres Αστυνομία Ασημένιοι

 

 

Bronze Sponsors

    minetta new MICROSPORT poofmakers mr. carmaurten bella frutta orserro  blackmile  cookworld LogoXilinesKataskeyes camper  D.Koronakis.png blue hunter truebites nakas bronze

 

Auspices - Approvals

                                                     Τριαθλ. Ομοσπονδία ΑιγίδεςEOT AuspiciesΥΠΑΙΘΑ Auspicies OceanmanΑστυνιμία Αιγίδες   

     

    

 Media Sponsors 

cosmote new sporfm  irun  runfun  CYCLE365  action24  outdoor bestnews  citykidsguide noupou DayNight Asimenios RunNTrail MediaNomad Media iso100 mEDIA         RunNBeat Media FlashNews Media Athlitiko Media Patris Media TA NEA Media Go outdoor Media

 

Media & Strategic Communication Partners

innews swimbikerun  live coverage

 

Supporters

marathonbikes vouliagmeni beach εταδ edny melissa  LOUIZIDIS  imation  onezipper epilektoi check a bike metron group mudnomads polaris nov vector hrx PROTYPO OSTRACON pelopas vector zahos grillkenny logo φυσιο attica group theinventors CGS YposthriktesFitnessvibe Supporters XTERRAgel varis γελ Supporters Deere XTERRASupporters Volunteer XTERRA Serbetia Supporters Xterra

    

Hospitality Sponsors

                                                   stefanakis hotel athenian riviera glyfadarivierahotel  apollonia